Winterfair op de Chr. Opleidingsschool op 13 December

Algemeen

Op 13 december was de Winterfair en werd de aula omgetoverd in een sfeervol kerstmarkplein met heel veel kraampjes. De vaders die kinderen en families op de gevoelige plaat vast gingen leggen, kregen een mooie plek toegewezen en alle kraampjes werden gevuld met prachtige, zelfgemaakte spullen.

Wekenlang waren ouders van de COS bezig met de voorbereidingen voor de Winterfair. Het oude handwerk werd letterlijk weer ter hand genomen en er werd door menig moeder en oma onafgebroken gehaakt. Andere ouders maakten kerststukjes, een paar vaders maakten een prachtige achtergrond om mooie  foto’s te kunnen maken, een opa was dagen bezig met het maken van houten kerstbomen. Kortom, de COS leek wel op een bezige bijenkorf.

Er was geflyerd in de buurt en er was zelfs een berichtje op facebook gezet om zoveel mogelijk mensen uit te nodigen en die kwamen in grote getale. Van kwart voor twee tot over zessen was het een drukte van belang. Er werden veel spulletjes verkocht, de zelfgebakken taarten gingen erin als koek, er werd gesmuld van de stamppotten en snert van slager Vooys en buiten op het schoolplein werd paard- en pony gereden. Mensen maakten tijd voor een praatje onder het genot van een kopje koffie of thee.

De Winterfair werd een groot succes en we bedanken een ieder die hieraan zijn of haar steen(tje) heeft bijgedragen. Zonder de inzet van al deze mensen was het niet mogelijk geweest zo’n prachtige activiteit te organiseren. Ook bedanken we alle mensen en kinderen die de Winterfair bezochten.

De opbrengst was ruim € 3000,00. Wat een fantastisch bedrag.  We sparen voor het opfleuren van ons schoolplein . Met de € 1000,-, die één van onze ouders ( die anoniem wil blijven) aan het schoolplein schonk, hebben we  met het prachtige bedrag van ruim € 4000,- een mooie begin gemaakt. Dit schooljaar gaat elke groep een activiteit doen om nog meer geld in te zamelen.

We wensen bij deze  iedereen liefdevolle kerstdagen en een prachtig en gezond 2013 toe.

Uit de krant