Afbeelding

Rijnvogels na krappe zege in halve finale Koetshuiscup

Sport in Katwijk

Het was bijna in de achtertuin van trainer Hein van Heek waar de Rijnvogels drie punten weggraaiden. Op sportpark De Bloemerd bleef het met een krappe 1-2 zege de baas over RCL. Goed voor een plaats bij de laatste vier in de Koetshuiscup. Een wedstrijd waarin de Katwijkers bepaald niet tot het uiterste gingen om met een royale zege de echte, soms hobbelige grasmat te verlaten.

Het verschil in rangen en standen tussen de beide opponenten was in de eerste helft nauwelijks merkbaar. De thuisclub oogde gedreven om de hoofdklasser een kooltje te stoven. Het was dan ook niet geheel onverwacht dat zij na een kwartier de leiding namen toen een voorzet van Renaldo Nagtegeller bij de tweede paal door Tommy Sinteur op waarde werd geschat. De Vogels leken een plichtmatig nummer af te moeten werken, maar zo zag Van Heek het niet. Op een paar geblesseerden na bracht hij toch zijn basisteam binnen de lijnen.

In de evenwichtige eerste helft lukte het de Katwijkers niet langszij te komen. Na de thee leken de gasten de zaken wat serieuzer aan te pakken en zetten meer druk op de Leiderdorpse veste. Na een kwartier viel de gelijkmaker toen Rob Zandbergen uit een mêlee van spelers de vijandelijke touwen deed bollen, 1-1. Binnen no-time werd het 1-2. Niels van Veen brak door op links en vanuit een moeilijke hoek verschalkte hij Bontje. De gasten leken door te drukken, maar een aantal fraaie mogelijkheden werd op slordige wijze om zeep geholpen. Martijn Tjon-A-Njoek en Pepijn Kooij faalden in kansrijke positie waardoor de strijd nog niet gestreden was. Aan de overzijde was Nick Scheurwater tot twee keer toe gevaarlijk, maar zag zijn pogingen beide malen langs de verkeerde kant van de staander gaan. De Racing leefde nog en geloofde in een goed resultaat. Bij 1-3 zouden de zaken zijn gedaan, maar doelman Bontje voorkwam dit door een inzet van Rob Zandbergen knap te pareren. RCL gaf niet op en in de slotfase, waarin zij sterk aandrongen, stond de paal een zeker lijkende treffer van Sem Overduin in de weg. Max Glasbeek kopte over en derhalve bleef de 1-2 op het scorebord gehandhaafd, na een wedstrijd waarin de Rijnvogels niet etaleerden wat zij in huis hebben. Maar goed, na deze mindere pot behoren zij wel tot de laatste vier in dit toernooi. Aanstaande zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Noordwijk zal het echt alles uit de kast moeten halen. Dat wordt dan weer heel andere koek.

Uit de krant

Uit de krant