‘Voorzitter Peter Noyons (links) samen met penningmeester Jan van Duijn (rechts) op de nieuwe locatie. | Foto: JvdO
‘Voorzitter Peter Noyons (links) samen met penningmeester Jan van Duijn (rechts) op de nieuwe locatie. | Foto: JvdO Foto: JvdO

Nieuwe start voor VTV De Kwaaie Margen

Algemeen

Het woord ‘onzekerheid’ is het centrale begrip voor de afgelopen vier jaar van Volkstuinvereniging De Kwaaie Margen. Nadat de tuinders te horen kregen dat zij hun perceel aan de Achterweg in Valkenburg moesten verlaten wegens nieuwbouwproject Valkenhorst, is er in de tussentijdse vier jaar het nodige gebeurd. ‘Vele malen uitstel van de einddatum veroorzaakte veel stress bij de tuinders’, vertelt voorzitter Peter Noyons.

Door Jonah van den Oever

Van verhuizingen die uiteindelijk niet doorgingen tot vele gesprekken met de gemeente, werd dit jaar eindelijk duidelijk waar de toekomst van De Kwaaie Margen ligt: aan de Wassenaarseweg 73, naast de Katwijkse Volkstuinvereniging Ons Genoegen. Het stukje weiland, dat in handen was van Van Paridon, bleek namelijk geschikt voor de volkstuinders.

Deadline

De aanvankelijke deadline voor de verhuizing van De Kwaaie Margen naar het nieuwe stuk grond, stond gepland op 1 maart. Al snel werd duidelijk dat dat een lastig verhaal werd. Het bleek namelijk een monsterklus om het stuk weiland te transformeren naar geschikte grond voor de tuinders. Hierdoor werd de deadline opgeschoven naar 1 april. Dit zorgde achteraf gezien niet voor de broodnodige lucht voor de verhuizing.

Verhuizen

Uiteindelijk hadden de volkstuinders namelijk maar een week de tijd. ‘Op 23 maart werd de grond opgeleverd, maar op 1 april moesten we echt weg bij de Achterweg. Daar viel niet aan te tornen’, vertelt penningmeester Jan van Duijn.

Die week tijd was enerzijds chaotisch, doordat alles zo snel moest, maar anderzijds was het ook een mooie week vertelt Noyons. ‘We hebben er met z’n allen echt de schouders onder gezet. Het was die zaterdag 30 maart een op en afgaan van aanhangers. Zelfs oud-leden kwamen helpen.’

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant