SGP: Kennis- en cultuurcentrum niet in Noordzeepassage binnen de afspraken | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr
Politiek

SGP: Kennis- en cultuurcentrum niet in Noordzeepassage binnen de afspraken

  Politiek

Ingezonden SGP - De SGP is tegen de aanwijzing van de Noordzeepassage als locatie voor het Kennis- en Cultuurcentrum. Dat heeft de SGP-fractie tijdens de raadsvergadering van 18 oktober (en het begin van 19 oktober) laten weten. Alle fracties in de Katwijkse gemeenteraad stemden tegen de aanwijzing van de Noordzeepassage als locatie voor het Kennis en Cultuurcentrum.

Uit informatie die kort voor de raadsvergadering door het college werd verstrekt, bleek dat niet voldaan kon worden aan de eerder door de gemeenteraad gestelde kaders. Eén van de voorwaarden of ontbindende voorwaarde is toestemming van de Vereniging van Eigenaars van de Noordzeepassage. Een amendement met die strekking werd zo'n twee jaar geleden mede door de SGP ingediend. Uit informatie van 18 oktober 2018 blijkt dat toestemming van de Vereniging van Eigenaars er niet inzit.

Een andere voorwaarde van de SGP is altijd geweest begrenzing van de financiën. Ook dat stond in het amendement van zo'n 2 jaar geleden: 11 miljoen euro. Wanneer de muziekschool onderdeel van de plannen is, en de uitgaven worden 11,6 miljoen euro terwijl de bestaande muziekschool 6 ton opbrengt betekent dit nog steeds dat aan de eis van 11 miljoen is voldaan.

Uit de informatie van 18 oktober 2018 komt ook naar voren dat meer nodig lijkt te zijn dan het bedrag van 11 miljoen euro mede gezien de waarschijnlijke vertraging. De SGP heeft steeds benadrukt dat het kader van het bedrag van 11 miljoen euro belangrijk is. Ook om deze reden heeft de SGP niet kunnen instemmen met het voorgestelde besluit om de Noordzeepassage aan te wijzen als plek voor het Kennis en Cultuurcentrum.

De SGP heeft in het debat benadrukt dat bibliotheek en muziekschool belangrijke organisaties in de gemeente Katwijk zijn.  Voor de betrokken partijen zoals de bibliotheek, muziekschool en K&O is het besluit teleurstellend. De vraag is hoe perspectief aan de betrokken partijen kan worden geboden.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>