Bol en van Tol stappen uit GB

Politiek

Gerard Bol en Marcel van Tol van de vier man tellende fractie van GemeenteBelangen hebben woensdagavond 25 februari de andere fractieleden meegedeeld met onmiddellijke ingang deze politieke partij te zullen verlaten. De reden hiervoor is de ontstane vertrouwensbreuk in de fractie van GB. Bol en van Tol zullen in de Katwijkse gemeenteraad als tweemansfractie verder gaan onder de naam ‘De Lokalen’.

Na de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014, waar GemeenteBelangen vier van de zeven raadszetels wist te behouden, zijn er met de andere fractieleden René Slootweg en Geert Diemer duidelijke werkafspraken gemaakt. Met een fris elan werden de politieke uitdagingen in de gemeente Katwijk gezamenlijk opgepakt. De fractie van GB was in die periode duidelijk zichtbaar en hoorbaar in de politieke arena zo ook in de diverse media.

Vertrouwensbreuk
De afgelopen maand bleek dat er binnen de fractie van GemeenteBelangen door Slootweg en Diemer anders werd aangekeken tegen en gehandeld naar gemaakte afspraken. Het verschil in visie was onoplosbaar en het vertrouwen in een verdere samenwerking was verdwenen bij Bol en van Tol. Voor beiden was dit de aanleiding het besluit te nemen om met onmiddellijke ingang uit GB te stappen. Ze gaan vanaf donderdag 26 februari 2015 als tweemansfractie verder in de Katwijkse gemeenteraad met als nieuwe partijnaam ‘De Lokalen’.

Uit de krant