Afbeelding

Ruime winst Sportiff Grasshoppers op QSTA United

Algemeen

Sportiff Grasshoppers heeft afgelopen zaterdagavond de eerste wedstrijd in de eerste ronde van de play offs tegen QSTA United uit Bemmel op overtuigende manier gewonnen. De ploeg van Axel Gouw en Renate Sluijs pakte al gauw een voorsprong, die gedurende het verdere verloop van de wedstrijd werd uitgebouwd en uiteindelijk leidde tot de ruime zege.

De eerste 4 scores zijn voor Sportiff Grasshoppers en het duurt even voordat de bezoekers uit Bemmel wat terug kunnen doen. Na 9-5 zorgt een Katwijkse run ervoor dat het in hoog tempo spelende Grasshoppers dit kwart met een ruime voorsprong af kan sluiten. Als Ilse Kuijt besluit met een driepunter heeft al 10 punten in het mandje liggen (23-5).

Ook het tweede kwart blijven de schoten vallen, met Mia Hordijk en Sonja Kuijt vanaf het begin en kan Sportiff Grasshoppers verder uitlopen naar een grotere voorsprong. Via 40-5 halverwege eindigt deze productieve periode met schoten van Mia Hordijk, Angela van de Pol en Ilse Kuijt bij een 57-14 ruststand.

Na de pauze laat de wedstrijd aanvankelijk een gelijkopgaand scoreverloop zien maar een 16-0 run via scores van Liselot Kulk, Alissa van der Plas, Karin Kuijt en Lotte van Kruistum, bezorgt Sportiff vervolgens een meer dan riante voorsprong bij aanvang van het laatste kwart (85-26).

De spanning is dan al lang al uit de wedstrijd en na een 9-0 run van QSTA aan het begin van het vierde kwart, jaagt Grasshoppers onder de impulsen van Mia Hordijk alsnog op de century. Liselot Kulk bepaalt de met haar score de eindstand van 101-42 op het scorebord. Ilse Kuijt wordt bekroond tot speelster van de wedstrijd met een bon van het Wapen van Kattuk. Na afloop werd van Deborah Vos afscheid genomen. Belangrijke speelster voor Grasshoppers maar blessures hielden haar tegen om dit seizoen nog terug te keren. Wel succesvol in Dames 2 dat ongeslagen kampioen werd. In de slotwedstrijd eerder die middag, scoorde Deborah nog 42 punten.

Periodestanden: 23-5; 34-9; 28-12; 16-16.

Scores: Ilse Kuijt 28 (11/14 field goals), Liselot Kulk 19 (7 reb), Mia Hordijk 13 (4 stl), Lotte van Kruistum 12, Karin Kuijt 9 (8 ast), Alissa van der Plas 8 (16 reb), Angela van der Pol 5, Rosalie Aandewiel 4, Sonja Kuijt 3, Fleur Kuijt (7 ast), Sofie Kuijt.

Coach Axel Gouw had 3 perioden een goede, ouderwetse intensiteit van zijn team gezien: “Hoewel het verschil heel groot was, zag ik dat de benadering van de wedstrijd een goede was. We speelden eindelijk weer een thuiswedstrijd en wilden ons publiek ook bedienen. Dat is wel gelukt dacht ik.”

Aanstaande woensdag (24-4) staat de tweede wedstrijd uit de serie op het programma. Aanvang van de wedstrijd in de Schaapskooi in Bemmel is 20.30 uur. Een eventuele derde wedstrijd staat gepland op vrijdag 26 april om 20.30 in sporthal Cleijn Duin.