Paul Melissen in duel met Wesley Plollemans. | Foto: Piet van Kampen
Paul Melissen in duel met Wesley Plollemans. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Rijnvogels stranden in het zicht van de haven

Het is al weer een aantal jaren geleden dat er zoveel publiek zich op sportpark De Kooltuin had verzameld. Er was immers een periodetitel voor de thuisclub te verdienen. Op het moment suprème liep het roodwitte vlaggenschip echter averij op. Mede-kanshebber Capelle op het eerste prijsje van het seizen won de clash met 2-3 maar greep eveneens naast de periodetitel ondanks de verdiende 2-3 winst. Zwaluwen dat vrij simpel met 0-4 bij Scherpenzeel zegevierde werd de lachende derde. Het werd een spektakelstuk zonder hoogstaand voetbal maar de ambiance en de spanning vergoedde vrijwel alles.

Door een objectieve bril bekeken was de winst voor de bezoekers niet geheel onterecht. Trainer Thomas Duivenvoorden was uiteraard ook not amused met de eerste thuisnederlaag en het mislopen van de periodetitel. Na 9 wedstrijden lijstaanvoerder te zijn geweest sneuvelde zijn vaak met blessures geplaagde team op het ereveld.

‘Ik ben teleurgesteld maar trots op de jongens. Ook op het publiek dat het team week in- week uit support. Na de 2-1 hadden we na de rust snel een kans op 3-1 maar na twee doelpunten van Capelle binnen vijf minuten was het zuur, zuur en nog eens zuur. Het eerste kwartier was voor ons maar daarna was Capelle beter’ was zijn eerlijke visie. ‘Na de rust waren wij de beteren maar na de 2-3 lukte het niet ondanks een paar kansjes langszij te komen’.

Het begon voortvarend voor de Vogels. Binnen 3 minuten had Maarten Reyneveld na een dieptepass de 1-0 al binnen gepeerd achter de kansloze doelman Marc van Splunter. Capelle pakte de draad snel weer op maar ondanks de gevaarlijke rushes van Marlon Slabbekoorn bleef de gelijkmaker vooralsnog uit. Mede dankzij goed keeperswerk van Arie van der Niet. Dat deze kort voor de thee alsnog viel was een gevalletje van was het een eigen doelpunt of had Lars.Bosscha hier een aandeel in? Het was kort daarna dat Maarten Reyneveld zijn team vanaf de stip naar een 2-1 voorsprong had geschoten nadat Roy van Leeuwen binnen de zestien onderuit was gehaald.

Het tweede bedrijf was nauwelijks 8 minuten jong of de bezoekers hadden na een prachtige treffer van Olaf van der Sande en een kopgoal van Lars Bosscha na een corner de zaken in Capels voordeel omgezet. Voor de Vogels de opdracht om de jacht op de gelijkmaker en mogelijk meer te openen. De gastheren veroverden een meerderheid maar het succes bleef uit.

Doelman Van Splunter bleef in alle gevaarlijke situaties de baas. Ondanks het inbrengen van alle verse krachten die Thomas Duivenvoorden nog voorhanden had bleef de gelijkmaker uit. De Capelse muur bleef overeind. De gelijkmaker zou achteraf niet voldoende zijn geweest want elders in den lande werd Zwaluwen de lachende derde. Lachen op de Kooltuin was er keer deze keer helaas niet bij.