Logo allesoverkatwijk.nl
<p>| Foto: Adrie van Duijvenvoorde</p>

| Foto: Adrie van Duijvenvoorde

(Foto: )

De Rabo Maritieme Markt gaat door

De Rabo Maritieme Markt gaat door! Op zaterdag 18 september staat de kade langs het Prins Hendrikkanaal tussen 10.00 en 17.00 uur weer helemaal in het teken van scheepvaart en alles dat daarbij hoort.

Oranjevereniging Katwijk aan Zee is blij dat de markt kan doorgaan: ‘We hebben vorig jaar natuurlijk al de nodige ervaring opgedaan’, aldus Arina van der Bent van de Oranjevereniging. ‘Dus waren we er ook dit jaar van overtuigd dat we op een verantwoorde manier een mooi evenement kunnen organiseren.’

Rond de 80 historische schepen lopen op donderdag en vrijdag het Prins Hendrikkanaal binnen. Daarnaast maken nog eens 35 oldtimer-vrachtwagens hun opwachting op de wal. Liefhebbers van de machinekamer kunnen genieten van de draaiende scheepsmotoren aan de kade. Verder worden er oude ambachten getoond en zijn er meer dan 100 kramen op de gezellige markt. Kortom. Het wordt een nautisch feest! Door corona moesten een aantal klassieke ingrediënten van de Rabo Maritieme Markt wel achterwege blijven. Zo is er geen live muziek (maar er wordt bij DSV wel muziek gedraaid) en ook de kinderactiviteiten blijven achterwege.

“Ook zijn bezoekers verplicht de anderhalve meter te handhaven”, benadrukt Van der Bent. “Mensen dienen zich aan de aangegeven looproutes te houden. We houden ook in de gaten of het niet té druk wordt. Indien nodig kunnen we één of meerdere van de drie ingangen (aan de Zwaaikom, bij de Digros en de Hans van der Hoevenstraat) tijdelijk afsluiten. Maar we verwachten dat dat niet nodig zal zijn, want de Prins Hendrikkade is ruim genoeg!”