Logo allesoverkatwijk.nl
De Maritieme Markt gaat dit jaar toch door en wel op zaterdag 19 september.  Foto: archief | A. van Duijvenvoorde
De Maritieme Markt gaat dit jaar toch door en wel op zaterdag 19 september. Foto: archief | A. van Duijvenvoorde (Foto: )

Toch nog een Maritieme Markt

Dit jaar is voor veel traditionele evenementen in Katwijk een verloren jaar. Het Jumpin’ Picknick Festival leek hierop een uitzondering te gaan vormen maar er staat vrij onverwacht nog een tweede evenement op het programma. De Rabo Maritieme Markt die in de Zwaaikom en op de Prins Hendrikkade zal worden gehouden.

Door Piet van Kampen

Het bestuur van de Oranjevereniging Katwijk aan Zee is opgelucht en content dat er toch nog iets georganiseerd kon worden. De markt die normaal gesproken gelijktijdig met de andere festiviteiten op Koninginnedag wordt gehouden, is nu verplaatst naar september.

Bestuurslid Arina van der Bent die de drijvende kracht achter het organiseren van deze happening, is blij dat – zij het verlaat - de markt toch nog doorgang kan vinden. ‘We hebben alle plannen met de mensen van de Veiligheidsregio doorgenomen en hebben toestemming gekregen en ook de gemeente is hiermee akkoord gegaan. Er komt een looprichting en bij de kramen wordt er voor gezorgd dat er afstand zal worden gehouden. Als het te druk wordt gaan de hekken dicht want we willen geen enkel risico nemen’, licht zij toe.

Desondanks zal het toch van de individuele verantwoordelijkheid van de bezoekers afhangen of alle normen in acht worden genomen. Zo links en rechts schijnt men het wel eens te vergeten.

Attractief
Er zal voldoende te koop en te zien zijn. Voorzitter Harry Minnee: ‘Er komen maar liefst 85 kramen en 75 old-timers. Ook oude ambachten zijn er te bewonderen'. Overigens verwacht de voorzitter iets minder drukte dan op Koningsdag waarop altijd veel volk op de been is omdat er dan ook tal van andere activiteiten gaande zijn. Niettemin is men bij de Oranjevereniging toch verheugd dat er alsnog iets voor de bewoners gerealiseerd kan worden. De markt wordt gehouden op zaterdag 19 september van 10.00 tot 17.00 uur.