Afbeelding

Pop Up Streekhuis in de Streek van Verrassingen geopend

Algemeen

Sinds deze week is de Streek van Verrassingen een Pop-Up Streekhuis rijker. Een mini huisje op wielen dat van Leiderdorp naar Oegstgeest, Katwijk en Leiden reist. Leiderdorp beleefde de primeur, het streekhuisje staat hier een kleine week op het terrein van Brasserie Park. De plek biedt inspiratie voor toevallige bezoekers, maar is tegelijkertijd het zomerse onderkomen van tal van journalisten, bloggers en vloggers.


Van mobiele VVV tot media hot- spot
Het Pop-Up Streekhuis – dat geopend werd door de Leiderdorpse Wethouder Daan Binnendijk - is onderdeel van de campagne ‘Streek van Verrassingen’, een initiatief van de citymarketingorganisaties van Oegstgeest, Katwijk, Leiden en de Gemeente Leiderdorp, gesteund door Rabobank Leiden-Katwijk. De campagne wil regiobewoners activeren om de eigen omgeving te (her)ontdekken en er van te genieten. Een Stad van Ontdekkingen met een Streek van Verrassingen en een zee aan mogelijkheden. Tegelijkertijd wil het ondernemers met elkaar verbinden om te komen tot meer samenwerking en versterking.

Het Pop-Up Streekhuis fungeert als een informatiepunt. Bezoekers vinden er volop informatie, tips en inspiratie over en in de regio. Van fiets- en wandelroutes, tot leuke arrangementen en geheime plekken. Het ontdekken van de eigen streek is vooral erg verrassend, veilig en natuurlijk vertrouwd.

Daarnaast wordt het Pop-Up Streekhuis gebruikt om bloggers en vloggers uit Nederland, de eigen regio en Vlaanderen te laten overnachten. Vanuit hier ontdekken zij de pareltjes in onze streek! 'Een prachtig initiatief', aldus wethouder Binnendijk van de Gemeente Leiderdorp. 'Leiderdorp ziet veel meerwaarde in de samenwerking met de buurgemeentes om de streek op deze manier onder de aandacht te brengen.'

Leiderdorp, Oegstgeest, Katwijk, Leiden
Het Pop-Up Streekhuis reist van Leiderdorp naar de kasteeltuin van Oud Poelgeest in Oegstgeest en gaat van daaruit naar camping Zuidduinen in Katwijk en de Tuin van de Smid in Leiden. Eind september eindigt de reis met een week bij Brasserie de Zijlstroom in Leiderdorp.

Het Pop-Up Streekhuis is te bezoeken van 29 juli t/m in ieder geval 20 september 2020.

Uit de krant