Subsidies Erfgoedplatform uitgekeerd | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: pr

Subsidies Erfgoedplatform uitgekeerd

Via het Erfgoedplatform is in 2019 aan drie ingediende initiatieven een subsidie verleend. Het Spinozahuis, Vereniging Oud Valkenburg en Stichting de Katwijkse Bomschuit ontvangen een bijdrage die zij gaan besteden aan het uitvoeren van hun plan.

Bijna een jaar geleden, op 9 april 2019, vond de eerste bijeenkomst van het Erfgoedplatform plaats. Het Erfgoedplatform is een plek waar organisaties, ondernemers, inwoners en de gemeente elkaar treffen, informatie met elkaar uitwisselen en kennis delen over erfgoed in Katwijk. Ook worden initiatieven bedacht en uitgevoerd. Tijdens de bijeenkomsten ligt het accent steeds op een koppeling van erfgoed met maatschappelijke doelstellingen.

Initiatieven
Gedurende 2019 zijn door deelnemers van het Erfgoedplatform een aantal initiatieven naar voren gebracht. Drie initiatiefnemers hebben voor het uitvoeren van hun plan beroep gedaan op de subsidie die de gemeente gereserveerd heeft voor het Erfgoedplatform. De initiatieven dragen allemaal bij aan de doelstellingen van de Erfgoedvisie 'Verbindend Erfgoed'. Zo hebben de projecten onder andere een maatschappelijke meerwaarde, dragen ze bij aan de erfgoedthema's en wordt erfgoed beter inzichtelijk en beleefbaar gemaakt.

Op dinsdagavond 18 februari is er weer een nieuwe bijeenkomst van het Erfgoedplatform. Iedereen die interesse heeft is welkom vanaf 19.00 uur in de Burgerzaal op het gemeentehuis.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>