Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Piet van Kampen
Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Katwijk eert sporters tijdens sportverkiezingen

Katwijk heeft vrijdagavond haar sporters geëerd tijdens de vijfde Van Zessen Claer Sportverkiezingen Katwijk. In een uitverkocht Dorpshuis Valkenburg was aandacht voor sportprestaties van sporters, sportploegen en sportbeloftes, en ook sportbestuurders, sportverenigingen en bedrijven die een extra bijdrage hebben geleverd aan sport in de gemeente Katwijk. 'Met zoveel talent op het podium kan ik als wethouder sport van Katwijk alleen maar heel trots zijn.' schrijft Adger van Helden op Twitter.

De basketbalsters van Grasshoppers werden uitgeroepen tot sportploeg van het jaar. Afgelopen jaar wonnen ze vele prijzen, de tweede landstitel op rij, de nationale beker en de Supercup. Op individueel niveau won karateka en kickbokser Floris Hoek als Sportman van het Jaar. Arno Kamminga werd niet gekozen, aangezien de jury had besloten maximaal drie keer op rij dezelfde winnaar te kiezen. Bobsleester Jennifer Onasanya werd gekozen tot Sportvrouw van het Jaar; mede door een bronzen EK-medaille.

Tijdens de Avond van de Sport is ook het lokale sportakkoord ondertekend. Ruim 25 organisaties tekende het akkoord. Namens de gemeente heeft sportwethouder Adger van Helden het akkoord getekend.