Zeehond op asfaltdijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Je komt niet iedere dag een zeehond op de weg tegen. | Foto: EHBZ Katwijk aan Zee
Je komt niet iedere dag een zeehond op de weg tegen. | Foto: EHBZ Katwijk aan Zee (Foto: pr)

Zeehond op asfaltdijk

Wie vorige week zondag over de Buitensluis liep of fietste, kon het zijn opgevallen: een zeehond in de Binnenwatering. Via de sluizen daar terecht gekomen. Maar eruit komen, bleek lastiger.

De zeehond besloot afgelopen maandagavond dan maar de moeilijke weg te nemen. Het dier moest daarvoor een hoge asfaltdijk beklimmen. Het kwam op de Buitensluis terecht en nam in eerste instantie de verkeerde 'afslag': richting het dorp. Gelukkig kwamen passerende fietsers het beestje te hulp en zetten de weg af, zodat autoverkeer stil kwam te staan.

Leen en Maarten van Duijn, vrijwilligers van de EHBZ (Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren), werden ingeschakeld. Zij waren snel ter plaatse en checkten de algehele conditie van het dier. De zeehond werd fit bevonden en weer uitgezet in zee.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>