Bomen voor nieuwe woonwijk De Horn | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: C. van der Spijk

Bomen voor nieuwe woonwijk De Horn

Kinderen van verschillende basisscholen uit Katwijk plantten gisteren op diverse locaties bomen. Het thema van dit jaar is 'Ieder kind een boom'.

Hiermee wil Stichting Nationale Boomfeestdag gemeenten aanmoedigen om elk kind in zijn of haar basisschooltijd minimaal één eigen boom te laten planten. Zo leren de kinderen over de waarde van bomen en natuur.

Het was stormachtig en het spetterde een beetje. Maar dat deerden de leerlingen van groep 6 en 7 van de Emmaschool niet. Samen met wethouder Jacco Knape, wijkregisseur Ton den Butter en wijkbeheerder Dirk van Belen en een aantal hoveniers plantten zij een groot aantal bomen bij de Vlietmeander, in de nieuwe woonwijk De Horn in Rijnsburg.

In totaal gaat het om 24 bomen. Dat zijn Carpines (haagbeuk), Amelanchier (krenteboompje), Prunus (sierkers), Sorbus (gewone lijsterbes) en Tilia Cordata (winterlinde). Die bomen zijn geplant in de Karel de Grotelaan, Clovislaan, Siegbertplantsoen en Childerikplantsoen.

In Katwijk waren de leerlingen van groep 4a van de Groen van Prinstererschool actief. Samen met wethouder Rien Nagtegaal en de wijkbeheerder plantten zij twee bomen aan de Piet Heinlaan. De Boomfeestdag op deze locatie wordt gecombineerd met project Buitenruimte Zwembad Aquamar.

Tegenwoordig zijn er jaarlijks ruim 400 gemeenten die deelnemen aan de 'Nationale Boomfeestdag'.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>