Domper voor jongerenhuisvesting in Duinvallei | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Theo en Beate Bouwman zoeken nog een investeerder voor hun initiatief Kleine Duinvallei.
Theo en Beate Bouwman zoeken nog een investeerder voor hun initiatief Kleine Duinvallei. (Foto: Adrie van Duijvenvoorde)

Domper voor jongerenhuisvesting in Duinvallei

Gesprekken tussen Kleine Duinvallei en wooncorporatie Dunavie zijn stukgelopen. De Kleine Duinvallei wil woonstudio's voor jongeren bouwen in de Duinvallei, maar het lukt de initiatiefnemers nog niet om de financiën rond te krijgen.

'Het was voor ons echt een enorme domper, dat Dunavie zich na negen maanden teruggetrokken heeft', vertellen initiatiefnemers Beate en Theo Bouwman. 'De gesprekken verliepen positief, hoewel er gezien de nieuwheid en innovatie, te veel de nadruk op risico's kwam te liggen. Dat konden en wilden wij maar tot op bepaalde hoogte wegnemen. Daar botsten ook culturen. Waar de een vanuit risico's werkt, werken wij vanuit kansen en waardetoevoeging aan bewoners, buurt en omgeving.'

Ook Dunavie vindt het jammer dat de partijen er niet uit zijn gekomen. Directeur Alfred Busser noemt de innovatieve woonstudio's voor jongeren een mooi initiatief. De directeur vertelt dat de woningcorporatie er alles aan heeft gedaan om het plan te onderzoeken en een bijdrage te leveren. Busser: 'We hebben afgesproken welke informatie we minimaal nodig hadden op 1 september om de investering te kunnen onderbouwen en verantwoorden. We wilden garanties en inzicht in de plannen voor de woonstudio's in de Duinvallei. Het gaat namelijk om een investering van vele miljoenen. En het gaat om tijdelijke huisvesting voor minder dan 10 jaar. We kunnen het geld maar één keer uitgeven'.

Uiteindelijk staakte Dunavie de gesprekken. 'We hebben niet alle gevraagde informatie ontvangen. Om die reden hebben we ervoor gekozen te stoppen met onze deelname aan dit project.' Dunavie hoopt dat er in de toekomst initiatieven van de grond komen in Katwijk die voorzien in woonruimte voor jongeren.

Op dit moment hebben ruim 200 jongeren zich ingeschreven voor een woonstudio, waarvan er 'maar' 80 gebouwd worden. De studio´s van 24m2 worden aan elkaar geschakeld en krijgen daarnaast een gezamenlijk huiskamerrestaurant. De initiatiefnemers willen in november een bijeenkomst regelen met alle inschrijvers.

De zoektocht naar een grote investeerder gaat in de tussentijd gewoon door.

De initiatiefnemers zijn met hun project onderdeel van 'Initiatief Duinvallei'. Inwoners kregen van de gemeente de kans om zelf invulling te geven aan het leegstaande stuk grond tussen de N206 en de Zanderij. Kleine Duinvallei is één van de initiatieven die zijn plan mocht uitwerken.

Ook Dunavie had een plan ingediend voor 20 woonunits voor spoedzoekers. Dat plan werd door het q-team, dat alle initiatieven beoordeelde, niet uitgekozen. Voor het plan was volgens het q-team te weinig draagvlak. Daarnaast had het initiatief van Dunavie te weinig toegevoegde waarde voor de buurt

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>