Afbeelding
Foto: pr

Vragen over nieuwe zitbank noord-Boulevard

Algemeen

Benen die niet bij de grond kunnen, minder zitplekken en een 'fatsoenlijk gesprek voeren is lastig'. De nieuwe zitbank bij Villa Allegonda heeft tot weinig positieve reacties geleid. Dat blijkt onder andere uit vragen van CDA. De partij vraagt het college van burgemeester en wethouders om aanpassingen.


De oude zitbank aan de noord-Boulevard grensde aan het terras van voormalig hotel-restaurant Savoy. De bank verhuisde naar 'de hangplek' voor ouderen tegenover de Vuurbaak naast vistent Kees Hartevelt, om de nieuwe eigenaar van de gerestaureerde Villa Allegonda meer privacy te geven. Voor de hangouderen op de noord-Boulevard werd een nieuwe bank ontworpen, die enkele weken geleden geplaatst is.

CDA vindt dat de zitbank er niet op achteruit moet gaan. Dat lijkt nu wel het geval. De partij wil dat er een hoek wordt gevormd, zodat gebruikers van de bank beter een gesprek kunnen voeren. Daarnaast wordt gepleit voor extra zitplekken op de oude plek van de bank. CDA geeft het voorbeeld om daar de betonnen rand te bekleden met hout en een rugleuning.

Het is niet de eerste keer dat er kritiek is op de nieuwe zitbank. Ook KiesKatwijk ontving een klacht van een van de bankzitters, Gerard de Graaf. De Katwijker schreef in een brief dat hij en zijn maten wel door de gemeente betrokken waren bij het ontwerp, maar dat daar uiteindelijk niets mee is gedaan. 'Het is een gedrocht geworden, waar men niet op een fatsoenlijke en normale manier kan zitten.'

Uit de krant