Wesley Groen knalde er drie driepunters in. | Foto: Wim Kulk

Grasshoppers H1 wint uit van Landslake Lions

Algemeen

Op zaterdag 17 februari stond de uitwedstrijd in Landsmeer op het programma. Een wedstrijd zonder Jake Prins, Tim de Jong, Wouter Breel en Sjoerd van Vilsteren. Van Heren 2 spelen Kees van den Burg en Wesley Kikkert mee.

Het begin is goed. Grasshoppers wint de sprongbal en Jesper Jobse opent met een inside score. In de volgende aanval volgt Joey Schelvis met een driepunter. Landslake Lions gaat mee in het spel en weet ook te scoren 4-5. De thuisploeg heeft snel fouten nodig om Bas Rozendaal, Jesper Jobse en Wesley Groen af te stoppen. De wedstrijd blijft gelijk op gaan tot 17-17. Twee turnovers en geen rebound van de Katwijkers, wordt afgestraft door de Lions. Stand na 10 minuten: 24-17.

Na twee aanvallen zonder scores, vindt Koen Grimbergen het netje. De thuisploeg blijft ook scoren (28-21). Via een driepunter van Joey Schelvis en een inside score van Sjors Bootsman uit een aanvallende rebound, komen de mannen van Solar systemen Grasshoppers terug tot 28-27. Door de defence aan te scherpen en de nodige steals te pakken komt Grasshoppers terug naar 33-34. In de laatste aanval pakt Jesper Jobse een aanvallende rebound waaruit wordt gescoord met een bonus. Daarmee is de stand bij rust 35-37 in het voordeel van de Katwijkers.

In het derde kwartaal wordt er goed spel voor het publiek voorgeschoteld. Deze zien mooie aanvallen met scores van Bas Rozendaal, Joey Schelvis, Jesper Jobse en een driepunter van Wesley Groen (42-59). Kees van den Burg en Wesley Kikkert maken vervolgens hun minuten in Landsmeer. De voorsprong loopt uit naar 21 punten door inside score van Koen Grimbergen, die een technische fout in de verdediging maakt waardoor de thuisploeg van de vrije worplijn de stand na 30 minuten op 50-66 zet.

In het vierde kwart weet Grasshoppers met mooi spel en onder andere een mooie assist van Glenn Schijf op Jesper Jobse en een lekkere dunk over de Lions verdediging heen, uit te lopen naar 60-85.
Jesper Jobse pakt een aanvallende rebound en scoort deze met bonus. Hiermee geeft hij zijn dikke double-double nog eens extra glans. Glenn Schijf scoort uit inside move en in laatste aanval scoort Bas Rozendaal uit zijn aanvallende rebound 77 - 94.
Een ruime overwinning door een goede tweede helft met een betere teamverdediging en goed aanvalsspel.

Komend weekend staat er geen wedstrijd gepland. De eerste volgende wedstrijd is op zaterdag 3 maart de topper tegen Lokomotief in sporthal Cleijn Duin om 20.15 uur.