Alles over Katwijk - Valken '68 door in districtsbeker
Logo allesoverkatwijk.nl
Matthias van Beelen schiet Westlandia 2 uit de districtsbeker.
Matthias van Beelen schiet Westlandia 2 uit de districtsbeker. (Foto: S. de Mooij)
Sport

Valken '68 door in districtsbeker

Valken '68 wint met 3-4 van Westlandia 2

Valken'68 speelde afgelopen zaterdagmiddag laat de bekerwedstrijd tegen Westlandia 2 in Naaldwijk. De afwezigheid van spits Robbert van Delft en Arjan Haasnoot gaf trainer Arie van Duijn de mogelijkheid om Matthias van Beelen en routinier Jeroen Haasnoot aan het werk te zien. Matthias liet deze wedstrijd zien dat hij bij Valken al aardig zijn weg heeft gevonden. Als spits een sterk en goed aanspeelpunt in deze wedstrijd tegen de reserve hoofdklasser, een assist en een fraai doelpunt als beloning voor zijn goede wedstrijd.

Routinier Jeroen Haasnoot liet ook zien nog moeiteloos mee te kunnen.

Betere partij

De eerste helft was Valken duidelijk de betere partij. De tweede corner in de 5e minuut leverde de 0-1 op via een harde kopstoot van aanvoerder Mark van der Plas. Nog geen 5 minuten later kwam Valken op 0-2. Bal vasthouden door Matthias van Beelen, terugleggen op Marc Langeveld op de rand van de zestien en een bekeken schuiver deden het werk. Van Westlandia was nog niet veel te duchten geweest maar de rappe en behendige Jedsel Markes liet zich voor het eerst in de 18e minuut zien. Hij kopte de 1-2 binnen vanuit een corner. Vlak voor rust kwam Valken op een verdiende 1-3 voorsprong toen een voorzet van Sven Boonstoppel door de nummer 4 Rody Bakker in eigen doel werd gewerkt.

Na rust werd Westlandia steeds sterker. Een vrije trap eindige in de 59e minuut nog bovenop de kruising als waarschuwing. 2 minuten later was het kapwerk van Jedsel Markes voldoende om de 2-3 op het bord te krijgen. Een ongelukkige derde wissel in de 69e minuut, Timo Schaap voor Jaco van der Bent, zorgde ervoor dat Mark van der Plas in de 75e minuut met een hamstringblessure niet meer vervangen kon worden. Met tien man kreeg Valken in de 78ede derde tegentreffer van Jedsel Market te incasseren.

Een rappe uitval in de 83e minuut via Sander van Duijn zorgde toch nog voor de winnende treffer. Matthias van Beelen kon de voorzet van Sander op fraaie wijze beheerst binnen schieten.

Zaterdag 18 november 2017 speelt Valken'68 1 thuis tegen HVC'10, aanvang van de wedstrijd 14:30 uur.

reageer als eerste
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>