Afbeelding

Katwijker Koen Verdoes kampioen handboogschieten

Sport in Katwijk

In Roermond werd afgelopen zaterdag het Nederlands Kampioenschap Indoor Handboogschieten voor cadetten (14-17 jaar) en junioren (18-20 jaar) gehouden. Katwijker Koen Verdoes was een van de deelnemers.

Verdoes is in 2013 lid geworden van de Handboogvereniging 'Attila' uit Oegstgeest, nadat hij daar een beginnerscursus had gevolgd. Hij bleek talentvol en werd daardoor geselecteerd voor het Regionaal Talenten Centrum van Zuid-Holland. Sinds afgelopen jaar komt Verdoes uit voor 'HKS Zoetermeer' uit Zoetermeer.

Voor het NK Indoor worden de beste zestien schutters van Nederland per categorie geselecteerd. Na de eerste selectie ronde van dertig pijlen, gaan de schutters met de acht hoogste scores door naar de kwartfinales.

De Katwijker had zich als zesde geplaatst en trof de favoriet Damian Vaes als tegenstander. De finalerondes worden geschoten volgens een set systeem (best of five). Verdoes nam een 4-0 voorsprong en Damian vocht zich terug tot 4-4. De laatste set was zeer spannend en werd gewonnen door Koen.

Kampioen

In de halve finale won de Katwijker overtuigend met 6-2 van Jald-Jetse Deelstra en ging door naar de gouden finaleronde. In de finale schoot hij tegen Brian Reinders en ook deze sloot hij af met een 6-2 overwinning, waardoor Koen Verdoes zich Nederlands Kampioen Indoor bij de cadetten mag noemen.

Uit de krant

Uit de krant