Afbeelding

Dames 1 Grasshoppers definitief op eerste plek Eredivisie

Sport in Katwijk

Dames 1 van Solar systemen-Grasshoppers is het reguliere seizoen in de Vrouwen Basketball League op de eerste plek geëindigd.

Op de laatste speeldag won Dozy BV Den Helder weliswaar zaterdag eenvoudig met 79-38 van CTO Amsterdam Vrouwenbasketball en kwam daardoor in punten gelijk met Solar-systemen Grasshoppers, maar op basis van het resultaat in de vier onderlinge duels, is de eerste plek en dus het thuisvoordeel in de play-offs voor de Katwijkse club.
Lintex-Binnenland won de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen met 77-54 van Loon Lions. De Lions eindigden daardoor als derde. Nummer vier Lekdetec.nl won uit bij Amazone met 42-72.
In de halve finales van de play-offs speelt Grasshoppers daarom tegen Lekdetec.nl en Den Helder tegen Loon Lions.
Woensdag 20 april is de eerste thuiswedstrijd tegen Lekdetec.nl. Op voorhand zullen de wedstrijden tegen Lekdetec.nl spannend zijn. In de competitiereeks was het thuisvoordeel steeds van belang, de thuisploeg won. De laatste wedstrijd in Bemmel werd ruim gewonnen door de ploeg van Karin Kuijt, de Katwijkse die in Lekdetec speelt. De clash van de zusjes Kuijt is een interessante. Karin als sportvrouw van Katwijk en Fleur Kuijt als sportbelofte van het afgelopen jaar. In de wedstrijden kan Fleur, samen met zus Sonja en jongster Ilse gaan bewijzen dat Dames 1 genomineerd kan worden als sportploeg van 2016.
De ploeg van trainer/coach Rick Driessen won in december de Final 4 en is gebrand op een goed resultaat in de nacompetitie. De coach van de dames gaat positief de wedstrijden in en dat stralen de dames ook uit. De mentaliteit is goed en daarnaast is ook het basketball goed verzorgd.
Woensdag 20 april staat de eerste wedstrijd in de 'best of 5' tegen Lekdetect.nl op het programma. Om 20.30 uur is de tip-off in sporthal Cleijn Duin.

Uit de krant

Uit de krant