Afbeelding
Foto: SKvD

Onderzoek naar plassen langs de Parkstrook

Algemeen

De gemeente Katwijk is vorige week een bodemonderzoek gestart in de Parkstrook in Valkenburg. Dit onderzoek wordt gedaan in opdracht van gemeente Katwijk en provincie Zuid-Holland, en heeft als doel om na te gaan waarom het regenwater niet goed in de bodem kan weglopen.

Na aanleg van de Parkstrook langs de N206 Ir. G. Tjalmaweg als onderdeel van de RijnlandRoute, bleek dat het regenwater tot flinke plassen leidt, die niet goed in de grond weglopen.

Omdat provincie Zuid-Holland op dit moment nog de beheerder van de Parkstrook is, heeft de gemeente dit bij de provincie gemeld. Eind vorig jaar zijn er buizen van ongeveer één meter lang verticaal de grond in gedrukt, om het water makkelijker in de grond te kunnen laten lopen. Dit heeft helaas niet geholpen. Daarom wordt nu een uitgebreider onderzoek naar de opbouw van de bomen gedaan.

Het onderzoek gaat zo’n vier weken duren en wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Alles over Groenbeheer. Vanaf deze week wordt er op verschillende plekken gegraven om grondmonsters te nemen. Naar verwachting komen de resultaten van het onderzoek dit voorjaar. Daarna volgt verdere informatie.

Uit de krant