Gemeente wil nieuwe bestemming voor brugwachtershuisje Julianabrug
Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Gemeente wil nieuwe bestemming voor brugwachtershuisje Julianabrug

De werkzaamheden aan de Koningin Julianabrug zijn begonnen en dat kan bijna niemand zijn ontgaan. In ieder geval de meeste verkeersdeelnemers hebben daar last van, want Katwijk is bijkans één grote omleidingsroute. Maar de brug dateert uit 1964 en is hoog nodig aan vernieuwing toe.

In de nieuwe situatie wordt het een vaste brug, die niet meer voor scheepvaart wordt geopend. Dus verkeer hoeft nooit meer te wachten voor een geopende brug en scholieren hebben een excuus minder om te laat op school te komen. Gevolg is dat het karakteristieke brugwachtershuisje na vernieuwing van de brug ook geen functie meer heeft.

De gemeente gaat dat brugwachtershuisje wel terugplaatsen op de vernieuwde brug en zoekt daarvoor een nieuwe bestemming of functie. ‘Wij horen dan ook graag of u nog een goed idee heeft om het huisje een nieuwe bestemming te geven’, is de oproep van de gemeente aan de deelnemers van het Erfgoedplatform.

Het huisje heeft binnen een oppervlakte van 7 vierkante meter (2 x 3,5 meter) en heeft aan vier zijden glazen wanden. Vanuit het huisje is er een prachtig uitzicht over het Uitwateringskanaal.

Suggesties kunnen worden gestuurd naar: erfgoed@katwijk.nl.