Ilse Kuijt goed voor 20 punten tegen Jolly Jumpers. | Foto: Geert Bekker
Ilse Kuijt goed voor 20 punten tegen Jolly Jumpers. | Foto: Geert Bekker Foto: Geert Bekker

Dames Grasshoppers winnen eerste wedstrijd tegen Jolly Jumpers

Algemeen

De eerste zege van de competitie is een feit na de winst op Jolly Jumpers. Na een zuur verlies vorige week om de Supercup, waar in de laatste seconden werd verloren van 4Consult/Binnenland, was daar de eerste wedstrijd in de competitie tegen dames uit Tubbergen, die dit seizoen weer opnieuw uitkomen in de eredivisie.

De dames spelen deze eerste wedstrijd zonder de zusjes Fleur en Sonja Kuijt, die helaas geblesseerd moesten toekijken. Toegevoegd aan de selectie dit seizoen zijn de overgekomen Gillian Scholten (Lokomotief) en Evelien Lutje-Schipholt (CTO). Daarnaast is de selectie ook nog verder uitgebreid met jeugdspeelster Rosalie Aandewiel. Na een wat rommelig begin en een sterk 2e en 4e kwart, werd de wedstrijd uiteindelijk ruim gewonnen met 78-38.

Na een rommelige start en balverlies over en weer was de eerste score voor Solar-systemen Grasshoppers op naam van Iris Govers. Scores gaan redelijk gelijk op en na 4 minuten staat de stand op 7-6. Na een knappe rebound van Mia Hordijk en score, volgt een steal van Ingrid van der Plas afgemaakt met een knappe driepunter van Rosalie Aandewiel. Rick Driessen wisselt zijn spelers flink door, maar toch missen ze dit kwart de energie. Einde eerste kwart is de stand 16-10

Eerste score in het tweede kwart is voor Ilse Kuijt, topscorer deze wedstrijd welke in totaal goed zal zijn voor 20 punten. Na de eerste score volgen de verdere punten in een rap tempo. Na 5 minuten en een mooie driepunter van Mia Hordijk is de stand halverwege dit kwart 30-14. De driepunters blijven lekker vallen dit kwart (4 totaal), de laatste is een mooie buzzerbeater van Ilse Kuijt en met een ruststand van 40-21 zoeken beide teams de kleedkamers op.

Openingsscore is het derde kwart voor Jolly Jumpers, maar een knap antwoord volgt na een mooie drive van Ilse Kuijt. Mia Hordijk en Ilse Kuijt weten het netje hierna nog een aantal keer te vinden en na 3 minuten in het derde kwart is de stand dan al 50-23.
Hierna zakt Solar-systemen Grasshoppers wat terug. Hier en daar wat slordig balverlies en laten het ook behoorlijk liggen met het rebounden. Jolly Jumpers staat sterk te verdedigen en onder het bord worden de punten goed benut. Na een kleine 7 minuten loopt Jolly Jumpers dan ook iets in, stand is dan 55-32. Dit is eveneens de eindstand van dit derde kwart.

Het vierde kwart was een mooie afsluiting van de wedstrijd. Er werd weer hard gewerkt, er werden mooie passes inside gegeven en de passie waar de dames eind vorig jaar mee eindigden, leek weer even terug te zijn. De laatste score was een geweldige steal van Noor Driessen, goede pass en prachtig afgemaakt door Ilse Kuijt. Eindstand van deze wedstrijd is 78-38.

Aankomende zaterdag hebben de dames een vrij weekend.