Afbeelding

Ophef na twitterbericht van Katwijkse PvdA-voorzitter

Politiek

Willem den Hertog heeft voor een hoop ophef gezorgd na een verzonden tweet woensdagavond. De voorzitter van de PvdA-Katwijk wenst Geert Wilders in een twitterbericht een hartaanval toe. Den Hertog heeft de tweets niet verwijderd maar geeft nog wel een reactie op twitter. “Er is commotie ontstaan over door mij verzonden tweets over Wilders. Die tweets had ik gezien de reacties niet moeten versturen.”

“We hopen natuurlijk allemaal dat Wilders sterft aan een hartaanval in bed (al dan niet tussen de benen van een links Kamerlid)”, schreef de voorzitter in een twitterbericht. Daarop volgde nog het bericht: “Maar als er dan toch een kogel aan te pas komt, dan groot genoeg om er 'van het dankbare Nederlandse volk' op te graveren'. De tweet was een reactie op een uitspraak van Wilders eerder deze week dat 'als de kogel van links komt, er 'PvdA' op de zijkant staat'.

Volgens Omroep West heeft Den Hertog naar aanleiding van zijn tweets een aantal bedreigingen ontvangen. PVV-leider Geert Wilders heeft nog niet gereageerd op Den Hertog. Wel Retweet hij een aantal artikelen over het incident. 

Update 14.15
De fractie en het bestuur van de PvdA Katwijk distantiëren zich van de uitspraken van Willem den Hertog. Vanmiddag volgt een spoedberaad.

Uit de krant