Floris Hoek werd op het gemeentehuis gehuldigd door wethouder Adger van Helden. | Foto: Piet van Kampen
Floris Hoek werd op het gemeentehuis gehuldigd door wethouder Adger van Helden. | Foto: Piet van Kampen Foto: Piet van Kampen

Felicitaties voor Floris

Algemeen

De 25-jarige Floris Hoek schreef op 27 september de tweede nationale titel op zijn naam. De eerste was in 2019 die hij in de discipline karate in de wacht sleepte. Nu stond hij op het hoogste podium in de Fight Club Den Haag waar hij trots de trofee in ontvangst mocht nemen. Vorige week maandag werd hij door wethouder Adger van Helden lovend toegesproken. Hem wacht als blijvende herinnering een fotocollage van de huldiging. 

Op zijn vijftiende meldde Floris zich aan bij Dojo Osaka en vond in Cem Senol een bekwame en gedreven trainer. Senol zelf werd al eerder Sportman van het Jaar in onze gemeente vanwege zijn successen. De toen nog jeugdige Hoek kon zich geen betere instructeur wensen. Het wierp zijn vruchten af na vele uren vrijwel dagelijkse training. 

Floris had vanwege de coronaperikelen bijna een jaar niet gevochten. Er waren voorrondes nodig om in de finale te mogen vechten. Floris achteraf: ‘Ik voelde dat ik beter was in de wedstrijd en het was een leuke en spannende partij’. Gaat hij Rico Verhoeven achterna? Kort en bondig: ‘Rico is een bekend voorbeeld voor de sport maar niet direct een idool. Dat is voor mij persoonlijk Sem Cenol’, bekent hij oprecht. Floris wil de stap van de B-klasse naar de A-klasse maken maar om in de vechtsport zijn boterham te verdienen ziet hij een, twee, drie nog direct zitten. Eerst nog een grote wens: ‘Ik wil er wel hard voor werken om in 2022 in de A klasse te komen. Sem Cenol waakt over mij en daar heb ik vertrouwen in’. 

Floris studeert aan de HALO in Den Haag. Als docent lichamelijke opvoeding ziet hij naast zijn sport een toekomstperspectief. ‘Het is leuk om jonge kinderen nu al training te geven en docent worden kan een mooie mix zijn van trainen en les te geven. Voorlopig wil ik ook nog voor het Europees Kampioenschap gaan’ is de volgende doelstelling van de sportman. Van Helden bezocht Osaka en kreeg daar een positieve indruk. ‘Ik zag dat jij ook al training aan jonge kinderen geeft. Dat is het mooie in jullie sportschool met een maatschappelijke insteek. Ik feliciteer jou namens de gemeente dan ook van harte met jouw behaalde succes’.

Uit de krant