Foto: PvK
Foto: PvK

Geen Truckrun in Katwijk aan den Rijn

Algemeen

De Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn heeft besloten de jaarlijks te organiseren Truckrun niet door te laten gaan. De reden hiervoor is de tijd die nodig is voor de voorbereiding en de nu nog geldende maatregelen in het kader van COVID-19.

Ieder jaar organiseert de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn een Truckrun voor verstandelijk gehandicapten. De Truckrun maakt vast onderdeel uit van het Najaarsfeest van Katwijk aan den Rijn, wat traditiegetrouw in de laatste volle week van de maand augustus wordt georganiseerd. De Truckrun komt tot stand door zowel de transportsector, chauffeurs met vrachtauto’s, als de verstandelijk gehandicapten, in een rol als bijrijders, te laten inschrijven voor een rit door de Duin & Bollenstreek. Na inschrijving worden chauffeur en bijrijder gekoppeld een gaan samen de dag van de Truckrun beleven.

De Truckrun is meer dan een rondrit door de Duin & Bollenstreek. Alle deelnemers worden in de vroege morgen ontvangen en getrakteerd op koffie en gebak, er worden foto’s gemaakt en er wordt gezamenlijk geluncht. Onder luid getoeter vangt de rondrit aan en wordt de Truckrun in ieder dorp door groot publiek wuivend ontvangen. Na de rondrit is er muziek en lekkernij voor alle deelnemers, wat tezamen het tot een onvergetelijke dag maakt. Aan de Truckrun van Katwijk aan den Rijn nemen jaarlijks 100 vrachtwagens deel. De stoet wordt begeleid door de politie en een gespecialiseerde motorbrigade.

Helaas heeft het bestuur van de Oranjevereniging Katwijk aan den Rijn moeten besluiten om na 2020 ook in 2021 geen Truckrun te organiseren. De verdere versoepeling van de COVID-19 maatregelen geven onvoldoende houvast om met zekerheid te kunnen stellen dat de Truckrun door kan gaan. De voorbereiding van de organisatie neemt een behoorlijke tijd in beslag, zodat het wel of niet doorgaan van de Truckrun in een vroegtijdig stadium moet worden besloten. Het bestuur van de Oranjevereniging betreurt het besluit, maar geeft aan veiligheid van alle deelnemers en bij de organisatie betrokken vrijwilligers voorop te stellen.

Vol verwachting wordt uitgekeken naar het jaar 2022, waarin de Truckrun weer zal doorgaan.

Uit de krant