Afbeelding

Drie strandpaden met uitkijkplateau voor mensen met beperking

Algemeen


De gemeente heeft op drie plekken betonnen strandpaden met uitkijkplateau aangelegd om het strand voor mensen met een beperking toegankelijker te maken. De paden zijn doorgetrokken tot de hoogwaterlijn bij de strandpaviljoens Zand en Zilt, Zee en Zon en Willy Noord.

Wethouder Corien van Starkenburg licht toe: “De gemeenteraad heeft het college gevraagd het Katwijkse strand toegankelijker te maken. Daar is gevolg aan gegeven en dit is het resultaat. Ik ben ook heel trots op de nieuwe strandpaden. Er is eerst een pilot geweest met een uitrolbare mat, maar tijdens de test bleek de mat niet geschikt voor het Katwijkse strand. Daarom is in overleg met het Platform Gehandicaptenbeleid besloten om de betonnen strandpaden op 3 plekken te verlengen tot aan de hoogwaterlijn. Zo kunnen alle inwoners en bezoekers het strand van Katwijk bezoeken, ook inwoners met een beperking.”

Wethouder Jacco Knape vult aan: “Ook ben ik blij met de strandpaviljoenondernemers, die hun terrassen ook met de 1,5 meter maatregelen, toegankelijk houden voor mensen met een beperking.”

Voorzieningen strand
Er zijn aan het strand speciale voorzieningen voor mensen met een beperking. Bij verschillende strandpaviljoens zijn gratis strandrolstoelen te leen. Deze strandrolstoelen kunnen worden gereserveerd bij de strandpaviljoens. Daarnaast hebben alle permanente (jaarrond) paviljoens een invalidentoilet. Ook zijn er in garage Boulevard-Zeezijde invalidenparkeerplaatsen en invalidentoiletten. Doordat de garage direct aan de boulevard ligt, staat u binnen een paar minuten op het strand.

Ongehinderd-app
Laat weten hoe u de voorzieningen in Katwijk, op het strand en in de rest van de gemeente, voor mensen met een beperking vindt via de Ongehinderd app. Deze app laat zien welke locaties toegankelijk zijn voor mensen met een beperking en welke voorzieningen deze bieden. De app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store of via www.ongehinderd.nl.
Sinds vorig jaar is de gemeente Katwijk aangesloten bij de Ongehinderd-app. De app is een initiatief van de landelijke organisatie Ongehinderd. Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland.

Uit de krant