Afbeelding
Foto: Intratuin

Gemeenteraad buigt zich over vestiging Intratuin

Algemeen

De gemeenteraad gaat zich buigen over de vestiging van de Intratuin in Valkenburg. Dat blijkt uit een extra vergadering op de agenda voor de gemeenteraad.
Op donderdag 7 mei wordt via een videoverbinding in het gemeentehuis een informatieve sessie over de vergunningsaanvraag gehouden.

Er is een vergunningsaanvraag ingediend voor het tijdelijk realiseren van een tuincentrum met ondergeschikte horeca (Intratuin) voor de duur van 10 jaar aan de Achterweg 40-42 in Valkenburg. Het gemeentebestuur geeft aan dat deze aanvraag in strijd is met het gemeentelijk beleid, er onvoldoende draagvlak is in de regio en vestiging de gewenste toekomstige ontwikkelingen van project locatie Valkenburg in de weg kan staan.

De gemeenteraad wil graag weten hoe de Katwijkse samenleving denkt over de vergunningsaanvraag voor de vestiging van Intratuin en nodigt daarom inwoners en betrokkenen uit om hierover mee te praten. Zij kunnen tijdens de hele vergadering meepraten en hun kennis delen of hun opvattingen kenbaar maken. Naar verwachting volgt het politieke debat op 14 mei en neemt de gemeenteraad op 28 mei een besluit over het ontwerp van de weigering tot het verlenging van de verklaring van geen bedenkingen.

Inwoners die willen meepraten kunnen via een videoverbinding aanwezig zijn. Aanmelding 48 uur voor aanvang is wel verplicht, via een e-mail naar griffie@katwijk.nl of telefonisch 071-4065302.

Uit de krant