Logo allesoverkatwijk.nl
De oude redschuur is één van de locaties van het Warm Winter Fest 2020. | Foto: PR
De oude redschuur is één van de locaties van het Warm Winter Fest 2020. | Foto: PR (Foto: )

Grote variatie aan kleinkunst en muziek op Warm Winter Fest

In het centrum van Katwijk aan Zee is vrijdagavond 17 januari van 19.30 tot 23.00 uur alweer de derde editie van het gratis festival Warm Winter Fest. Muziek, theater, beleefkunst, film en literatuur op 15 verschillende locaties. De meeste optredens duren zo'n 20 minuten en worden, verspreid over de avond, meerdere keren gegeven. De bezoekers kunnen die avond dus meerdere optredens zien.

De keus is opnieuw omvangrijk. Er zijn maar liefst 20 verschillende optredens en voorstellingen, verdeeld over de locaties, waaronder weer een aantal verrassende: de Oude Redschuur aan de Rijnmond, de Katwijkse Apotheek, Koffie & Wijnbar Goud, het grote gele huis aan de E.A. Borgerstraat, Barnhoorn Bedden & Lifestyle, Roest Conceptstore, Zomers Beachclub en café In den Blauwen Bock. Ook de Oude Kerk, Vredeskerk, Juttersgarage van Leen van Duijn, DunaAtelier, Natuurcentrum Katwijk, jongerencentrum De Schuit en café De Branding zijn dit jaar weer van de partij.

Net zo gevarieerd zijn de optredens en voorstellingen. Muziek is er variërend van folk tot smartlappen en meezingers, en van shanty's tot jazz en stevige rock. Er zijn lezingen, theatrale voorstellingen, een heus Katteks dictee en de korte film Hollandse Nieuwe, die vorig jaar op het laatste moment moest worden afgelast.

De Oude Redschuur aan de Rijnmond is een locatie die wat verder weg ligt van de andere, maar zeker het bezoeken waard. Die voormalige botenloods van de KNRM is het afgelopen jaar grondig gerenoveerd. Een week na de officiële opening kunt u ook een kijkje binnen nemen tijdens in totaal vier optredens van onder andere Zeemanskoor Skuytevaert. Voor optredens kan men het best reserveren, want er is maar plaats voor 40 mensen per voorstelling. Reserveren kan via de website en app.

Op de hoek Voorstraat-Princestraat staat dit jaar de WWF-informatietent, waar de programmaflyers worden uitgedeeld, WWF-loten te koop zijn en meer informatie te krijgen is over het festival. Voor het hele programma en reserveren gaat u naar www.warmwinterfest.nl en de speciale TimeSquare-app.