Sebastiaan Bos ontvangt een plaquette om de eerste oogst in de Zanderij te markeren. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde
Sebastiaan Bos ontvangt een plaquette om de eerste oogst in de Zanderij te markeren. | Foto: Adrie van Duijvenvoorde Foto: Adrie van Duijvenvoorde

Met De Groene Vallei is Katwijk een stadstuinderij rijker

Algemeen

Al meer dan 20 jaar is Kievit uit Katwijk actief in het klaarmaken en bezorgen van biologische groentepakketten in de wijde omgeving. Vorig jaar mocht het bedrijf zich winnaar noemen van de Duurzaamheidsprijs Duin- en Bollenstreek.
 

Afgelopen dinsdagmiddag overhandigden wethouder Jacco Knape van de gemeente Katwijk en Carla Glorie van de Lokale Actie Groep LEADER Holland Rijnland overhandigden afgelopen dinsdag een plaquette aan Sebastiaan Bos om de mijlpaal te vieren van de eerste oogst op stadstuinderij De Groene Vallei aan het Walstropad in de Zanderij.

Eigenaar en biologisch tuinder Sebastiaan Bos is de drijvende kracht achter het bedrijf, dat niet alleen wil bijdragen aan verduurzaming van voedselproductie en -consumptie, maar ook op sociaal vlak een flinke steen bijdraagt: zo'n 20% van het personeelsbestand bestaat uit mensen met een arbeidsbeperking.
 

Om een deel van de kosten voor de opstart van het bedrijf onder de naam De Groene Vallei te kunnen bekostigen deed Sebastiaan vorig jaar met succes een beroep op het programma LEADER Holland Rijnland. Daarnaast dragen de provincie Zuid-Holland en de gemeente Katwijk ook bij.
 

Morgen in De Katwijksche Post

 

Uit de krant