Steeds meer miljoenenhuizen in Katwijk | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Aan de Veilingkade in Katwijk aan den Rijn staat twee miljoenenwoningen te koop.
Aan de Veilingkade in Katwijk aan den Rijn staat twee miljoenenwoningen te koop. (Foto: Makelaardij Ancora)

Steeds meer miljoenenhuizen in Katwijk

Er zijn vorig jaar 30 nieuwe miljoenenwoningen bij gekomen in Katwijk. Dat blijkt uit het jaarverslag van Calcasa, het bedrijf voor statistische analyse van waardering van onroerend goed.

Die dertig zijn er meer dan er daarvoor waren in onze gemeente. De laatste meting in 2016 toonde aan dat er in Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg 27 woningen waren met een waarde van een miljoen euro of meer.

Regio

In de regio Leiden en de Duin-Bollenstreek zijn 1.650 miljoenenwoningen met een gemiddelde prijs van 1,3 miljoen euro. Het aantal miljoenenwoningen steeg in deze regio's vorig jaar met 54,5 procent, de hoogste stijging in heel Nederland.

De meeste van die woningen staan in de gemeenten Oegstgeest, Noordwijk (langs de duinen), Zuid-Teylingen, Leiden en Voorschoten. De grootste toename van miljoenenwoningen was in de gemeenten Oegstgeest en Leiden.

De duurste buurt in Nederland is De Kieviet in Wassenaar. De gemiddelde woningwaarde is daar 2.050.000 euro. De goedkoopste buurt is Beeklust in Almelo, waar ligt de gemiddelde woningwaarde 100.000 euro is.

 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>