Afbeelding
Foto: Piet van Kampen

Katwijkers melden meeste vuurwerkoverlast

Algemeen

In aanloop naar de jaarwisseling hebben Katwijkers veel vaker vuurwerkoverlast gemeld, dan bewoners in omliggende gemeenten. Bij het landelijk meldpunt vuurwerkoverlast zijn 208 meldingen binnen gekomen over geluidsoverlast en overlast voor dieren met betrekking tot vuurwerk.

Dat zijn een stuk meer klachten in vergelijking met buurgemeenten Noordwijk (45) en Wassenaar (27). Ook in de overige Bollenstreekgemeenten komt het aantal meldingen vaak niet boven de 50 meldingen. Alleen de bewoners in de stad Leiden hebben meer overlast gemeld (356).

Omgerekend naar het aantal inwoners van de gemeenten, zijn er in Katwijk toch meer meldingen gemaakt dan in Leiden. Per 10.000 inwoners zijn er in Katwijk 32,3 meldingen gemaakt en in Leiden 28,8.  

Meldpunt

Mensen konden van 20 december tot 3 januari overlast doorgeven. Rond oud en nieuw kwamen er in totaal 52.092 meldingen binnen bij het Meldpunt Vuurwerkoverlast.

Het meldpunt is een initiatief van 30 lokale Groenlinks-fracties. De fracties hopen op deze manier de omvang van de vuurwerkoverlast in kaart te brengen. Ze pleiten voor een jaarwisseling waarbij vuurwerk alleen nog door professionals wordt afgestoken.

Uit de krant