Dinsdagavond verzorgt Valkenburg's Harmonie het Martconcert. | Foto: P. Sneijders.
Dinsdagavond verzorgt Valkenburg's Harmonie het Martconcert. | Foto: P. Sneijders. Foto: pr
Foto's

Dansen en uit-je-dak op het Castellumplein

Algemeen Valkenburg

Op en rond de tweede woensdag in september viert Valkenburg de 1073e editie van Neerlands Oudste Paardenmarkt.

Stichting Castellumpop is, in samenwerking met Stichting Festivalk, verantwoordelijk voor het muziekprogramma op het Castellumplein, waar heel veel festiviteiten plaatsvinden rond Mart 2017. Of je nu wilt stijldansen, of compleet uit je dak wilt gaan, het kan allemaal.

Vandaag dinsdag 12 september

22.15-23.00 uur: Martconcert Valkenburg's Harmonie

Aan de vooravond van de Mart organiseert Castellumpop in samenwerking met Valkenburg's Harmonie alweer het vierde Martconcert. Na drie succesvolle edities is Valkenburgs trots er helemaal klaar voor, ook nu onder leiding van dirigent Frank de Jong. De Harmonie brengt samen met een combo en zangeres Marysia van der Laken een prachtig concert ten gehore op het Castellumplein, direct na de afloop van de taptoe. Tijdens dit concert kunt u een aansprekende mix van zowel Nederlandse als internationale popmuziek verwachten, met een strakke orkestrale begeleiding. Denk aan klassiekers van bijvoorbeeld Dolly Parton, Randy Crawford of Benny Neyman, maar ook wat eigentijdsere muziek van bijvoorbeeld Adele en Amy Winehouse zullen voorbij komen. Voor zitplaatsen wordt gezorgd, maar staan, dansen en meezingen mag natuurlijk ook!

Woensdag 13 september

17.00-23.00 uur: Johnny & the Gangsters of Love en Night Flight to Rio

Als je vorig jaar bij de oldtimershow van Festivalk geweest bent, heb je al kennisgemaakt met Johnny & the Gangsters of Love. De band maakt dit jaar vanaf 17.00 uur het Castellumplein onveilig met zijn rock-'n-rolloptredens vanuit de blauwe Chevrolet Impala. De band is steevast 'op de vlucht voor de politie', These boots are made for walkin' is regelmatig onderdeel van het repertoire.

Vanaf 20.15 uur is het tijd voor Night Flight to Rio. Deze partyband zorgt met haar 10-koppige bezetting voor een onvergetelijke ervaring. Het is dé feestband van dit moment, vol passie en enthousiasme.

Donderdag 14 september

17.00-23.00 uur: 2 For The Show, Kennèh, STTRBSTN en Skoften Sloopservice

Wil je een ware muzikale rollercoaster-ervaring opdoen, dan moet je op tweede Martdag op het Castellumplein zijn.

Om 17.00 uur start 2 For The Show. Toen zij enige jaren geleden ook op het Castellumplein optraden, werd er zelfs gestijldansd voor het podium. Dat kan nu ook weer, maar het hoeft natuurlijk niet. Geniet gewoon van het megabrede repertoire van dit Noord-Hollandse duo. Met een arsenaal van meer dan 300 wereldhits is 2 For The Show de verzoekjesband bij uitstek.

Vanaf 19.00 uur is het podium op het Castellumplein helemaal voor Kennèh. Dit is dé Nederfolkband uit de Achterhoek die al jarenlang zijn onstuimige sporen trekt door het hele land: waar ze ook komen, het wordt er altijd ouderwets gezellig.

Vanaf 21.00 uur is het podium én het Castellumplein helemaal klaar voor een heerlijke bak 'herrie' voor een jong publiek. Te beginnen met STTRBSTN (spreek uit: Stuiterbeesten). Dat is met stip één van de meest energieke DJ/MC-acts van het moment. Met opzwepende tracks, heupstimulerende mixtapes en knotsgekke shows zetten ze al sinds 2014 overal en nergens de boel op stelten. De eerste twee jaar van hun carrière stonden ze al op ruim 200 events, waaronder Latin Village, Paaspop, Decibel, Dream Village, City of Dance, Sunset Festival én het Amsterdam Dance Event. Muzikaal gezien wordt hun sound regelmatig omschreven als Freestyle of Eclectic, maar zelf noemen ze het Fissastyle. STTRBSTN bouwt altijd een feestje, waar en met wie dan ook!

Het laatste Castellumpop-uur van Mart 2017 gaan we maximaal beleven met Skoften Sloopservice. Skoften.net komt met een speciale service voor elke gelegenheid waar het de hoogste tijd is voor een goed, dampend en stampend feest. Een feest waarbij je ongestoord he-le-maal uit je plaat kunt gaan: de Skoften Sloopservice! De Sloopservice ken je van de wekelijkse 'Breek de Week'-mixen: 3 minuten vol vette early hardcore gecombineerd met een shitload aan beelden van dansende internet-gekkies. De twee gezichten van één van de grootste mannenblogs van Nederland komen naar Valkenburg om elke stage, bezoeker én zichzelf finaal te slopen. Meet Tim, een klein beetje happy, die zorgt voor superieur stampwerk met een krokante jaren 90 bite. MC Sloopkogel a.k.a. Evert laat het publiek hakken, stampen, zagen, beuken en vooral zweten.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Uit de krant