Afbeelding
Foto: Laurens Wolthaus

Handtekeningen voor restauratie en nieuwbouw Christelijke Opleidingsschool

Algemeen

De gemeente en schoolbestuur Stichting Prohles gaan aan de slag met de restauratie en nieuwbouw van de Christelijke Opleidingsschool aan de Parklaan in Katwijk aan Zee. Vanmiddag zijn/worden de handtekeningen gezet voor de bouwrealisatieovereenkomst. Dat meldt de gemeente.

De bouwrealisatie overeenkomst wordt vanmiddag getekend door bestuurder Arjan van de Watering van Stichting Prohles en wethouder Jacco Knape (onderwijshuisvesting) in het bestuurskantoor op Abeelplein 40 in Katwijk aan Zee. In die overeenkomst staan afspraken over de onderlinge verhouding, samenwerking en wederzijdse verplichtingen. De Christelijke Opleidingsschool is gevestigd op de locatie Parklaan en de locatie Abeelplein. In het Integraal Huisvestingsplan Primair Onderwijs 2021-2025 (IHP PO) is als voorkeursscenario clustering van beide locaties opgenomen. Daarbij is de voorkeur uitgesproken voor samenvoeging op de locatie Parklaan na restauratie/nieuwbouw van deze locatie in combinatie met kinderopvang en een nieuwe gymzaal. Daarmee wordt het een Integraal Kind Centrum (IKC).

De procedure rondom de gemeentelijke monumentstatus is afgerond. Het schoolbestuur, Stichting Prohles, zal als bouwheer optreden.

Uit de krant