Foto: archief/Hans Heemskerk
Foto: archief/Hans Heemskerk Foto: archief/Hans Heemskerk

Tuchtcommissie van gezamenlijke voetbalclubs

Algemeen

De voetbalclubs in de gemeente Katwijk werken aan een gezamenlijke tuchtcommissie om overlastgevende supporters aan te pakken. Dat liet burgemeester Cornelis Visser twee weken geleden weten naar aanleiding van het Uitvoeringsplan 2024 van de Veiligheidsagenda 2024-2027.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

In die Veiligheidsagenda staan vijf prioriteiten voor de komende jaren: georganiseerde en ondermijnende criminaliteit, digitale veiligheid, veilige wijken, zorg en veiligheid en voetbalgeweld. Rode draad door al die prioriteiten is ‘jeugd en middelengebruik’.

Er is veel aandacht voor voetbalgeweld. Dat geweld zorgde voor een verbod op uitsupporters bij derby’s. Burgemeester Visser wil de teugels laten vieren. Bij de laatste derby Rijnsburgse Boys en vv Katwijk werden weer (een beperkt aantal) uitsupporters toegelaten. ‘Toen was er op het veld niets aan de hand’, zegt de burgemeester. ‘In principe willen we ruimte geven aan het weer toestaan van uitsupporters. Maar wel in goed overleg met de clubs en de KNVB. En als de voetbalclubs het zelf niet zien zitten, dan volgen we de clubs.’

Daarnaast gaat de gemeente samen met de voetbalverenigingen werken aan een gemeenschappelijke tuchtcommissie.

Lees meer in De Katwijksche Post van deze week. Voor nog geen 5 euro per maand heeft u al een abonnement.

Uit de krant