Afbeelding

Doe mee met schrijfwedstrijd: ‘Bij ons in de familie’

Algemeen

Verhalenvertellers, prachtpoëten en woordkunstenaars: opgelet! Neem plaats aan die schrijftafel en laat je pen spreken, want de Katwijkse Schrijfwedstrijd komt er weer aan. 

Vanaf 15 januari tot en met 1 maart kun jij een gedicht of kort verhaal (max. 1.000 woorden) insturen op basis van het thema van de 89e Boekenweek: ‘Bij ons in de familie’.

Tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 16 maart worden het winnende gedicht en het winnende korte verhaal bekendgemaakt en op donderdag 21 maart verschijnen ze paginagroot in de Katwijksche Post. 

Je mag helemaal zelf bepalen hoe je het thema in jouw gedicht of verhaal verwerkt. Een deskundige jury van Bibliotheek Katwijk en de redactie van De Katwijksche Post zullen alle inzendingen beoordelen. 

Bij ons in de familie

Iedereen maakt deel uit van een familie. Hoewel familie niet altijd alles is en men elkaar soms kan verliezen, blijft het een belangrijk aspect van ons bestaan. Wanneer we aan familie denken, brengen we een stroom van verhalen met ons mee. De literatuur is dan ook doordrenkt met verhalen over familiebanden.

Meedoen

Stuur je gedicht uiterlijk
1 maart op naar
cvermuyen@bibliotheekkatwijk.nl 

Tijdens de prijsuitreiking op 16 maart 2024 wordt de winnaar bekend gemaakt en zijn er ook andere activiteiten te doen in de bibliotheek. 

Uit de krant