Afbeelding

Nationaal Klederdracht Festival in beeld

Algemeen

Het was dinsdag voor bezoekers van Katwijk even terug in de tijd. Onderdeel van het Noordzee Zomerfestival, het Nationaal Klederdracht Festival, zorgde voor groepen in klederdracht uit het gehele land.

In nauwe samenwerking met het genootschap Oud Katwijk en de Toeristenmarkt Katwijk werd de Nationale Klederdracht Kostuumshow gehouden. DJ Arie van Rooyen en het Koor van Katrijn zorgde voor de muzikale omlijsting.

In Katwijk waren de traditionele kledij uit onder meer Zeeland, Rijssen, Friesland, Scheveningen, Volendam en natuurlijk Katwijk te zien. In totaal waren 18 klederdrachtgroepen vertegenwoordigd. Die liepen vanaf het Katwijks Museum op de Voorstraat, Princestraat en over het Andreasplein. Vervolgens via het wandelpad op de duinen naar het strandplein, waar de diverse klederdrachtgroepen op het podium voor de festivaltent de folkloristische dracht van hun woonplaats of woonstreek presenteerden.

Normaliter wordt het festival om het jaar georganiseerd. Vanwege het twintigjarige bestaan van het Noordzee Zomerfestival is gekozen om ook dit jaar het verkleedfeest te organiseren.

Uit de krant