Afbeelding

Tour de Bouw: ‘Een unieke toertocht’

Algemeen

Wat begon als een kleinschalige toertocht om geld in te zamelen voor het goede doel en de promotie van de bouw, is uitgegroeid tot een regionaal begrip. Met een donatie opbrengst van ruim 68.000 euro vorig jaar en de deelname van meer dan 50 bouwlocaties, gaat de 2023 editie alweer bijna van start. Tour de Bouw wordt gehouden van 29 juni t/m 2 juli.

Een unieke toertocht, omdat je op een laagdrempelige manier kennis kan maken met de diversiteit van de bouw. Dit terwijl we met elkaar een sportieve uitdaging aangaan, ieder op zijn of haar eigen manier, en we ons samen inzetten voor het goede doel. Donderdag 29 juni is het weer zover. Dan wordt de 7e editie van de Tour de Bouw gereden.

Etappes

De Tour de Bouw bestaat uit 3 etappes.

Tijdens de Dag Etappe wordt de officiële Tour de Bouw Challenge gereden. Tijdens deze sportieve prestatie wordt er een afstand van minimaal 150 km gereden, waarbij de deelnemers langs tenminste 10 deelnemende bouwlocaties komen.

Tijdens de Avond Etappe, ‘the social ride’, worden er routes van 25-90 km gereden.

De routes die hiervoor worden uitgezet starten en/of finishen op het terrein van Ouwehand Bouw aan de Voorschoterweg in Valkenburg. Daar zijn ook de feestelijkheden. Zo is daar o.a. een fotomoment bij de finishboog, worden de medailles uitgereikt en zal er rond 20.00 uur de voorlopige eindstand van de donaties bekend worden gemaakt.

Voor degene die er donderdag de 29e niet bij kunnen zijn, is er de mogelijkheid om van vrijdag 30 juni t/m zondag 2 juli de Tour de Bouw Epiloog te fietsen. Ga voor meer informatie naar www.tourdebouw.nl.

Inschrijven Tour de Bouw 2023 kan via www.tourdebouw.nl.

Uit de krant