De kaart van alle activiteiten tijdens de Katwijkse Duurzaamheidsweek. | Foto: pr
De kaart van alle activiteiten tijdens de Katwijkse Duurzaamheidsweek. | Foto: pr Foto: pr

Kom naar de Katwijkse Duurzaamheidsweek

Algemeen

Van 10 t/m 15 oktober 2022 vindt voor de eerste keer de Katwijkse Duurzaamheidsweek plaats. Tijdens deze week laten de duurzame koplopers en actieve organisaties op dit gebied, zien wat ze zoal doen om de gemeente Katwijk een stukje mooier te maken. Met verschillende themadagen is er tijdens deze week een uitgebreid programma, met voor ieder wat wils.

‘Tijdens deze week kunnen inwoners van Katwijk, Rijnsburg en Valkenburg kennismaken met duurzame initiatieven, activiteiten en producten’, zegt bedenker Bewust aan de Kust. 

‘Zo hebben we per thema op verschillende locaties interessante sprekers, filmavonden, workshops en rondleidingen bij duurzame doeners in de gemeente. Daarnaast kunnen inwoners de gehele week terecht bij het Natuurcentrum voor informatie en advies om duurzame stappen te zetten, bijvoorbeeld over energiebesparende maatregelen.’ 

Samenwerking
De Katwijkse Duurzaamheidsweek is een idee van het Katwijks Collectief Bewust aan de Kust, dat bestaat uit diverse bewonersinitiatieven over duurzaamheid, groen en milieu. De week wordt georganiseerd (samen) met de gemeente Katwijk, De Groene Uitdaging en verschillende partners. 

Eén van de bewonersinitiatieven uit het collectief is Steenbreek Katwijk. De stichting meldt met trots dat zij voor de organisatie van de Katwijkse Duurzaamheidsweek financiële steun ontvangen vanuit het Postcode Loterij Buurtfonds. Hierdoor zijn nog meer ontmoetingen tussen inwoners en duurzame organisaties en instellingen mogelijk. 

Programma
Zet de week alvast in uw agenda en hou het meest actuele programma in de gaten op www.katwijkseduurzaamheidsweek.nl

Uit de krant