Logo allesoverkatwijk.nl
<p>De MDT versterkt de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden van jongeren. | Foto: Marieke Duijsters Fotografie</p>

De MDT versterkt de ontwikkeling van talenten, kennis en vaardigheden van jongeren. | Foto: Marieke Duijsters Fotografie

(Foto: Marieke Duijsters Fotografie)

Maatschappelijke Diensttijd voor Katwijkse jongeren

Op een innovatieve manier ontdekken wat je wilt worden. Welzijnskwartier Katwijk start volgend jaar met een aantrekkelijk programma voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar om te onderzoeken waar ze goed in zijn en waar ze verder in willen groeien. De gezamenlijke gemeentes in de Duin & Bollenstreek, waaronder Katwijk, investeren samen met het Welzijnskwartier en partners de komende twee jaar 350.000 euro in de toekomst van jongeren. Dit gebeurt via het landelijke project Maatschappelijke Diensttijd (MDT).

Tijdens het MDT-traject gaan jongeren één dagdeel per week op ontdekkingstocht bij een maatschappelijk betrokken organisatie. Tijdens deze reis ervaren ze hun talenten én doen ze iets terug voor de maatschappij. In 2021 en 2022 kunnen 73 jongeren deelnemen aan de MDT in Katwijk.

Sommige jongeren weten precies wat ze later willen worden. Anderen hebben geen idee en weten ook niet waar ze hun zoektocht moeten beginnen. MDT is de afkorting van maatschappelijke diensttijd. Speciaal voor jongeren tussen de 14 en 27 jaar is het dé kans om te ontdekken wat hun talenten zijn, nieuwe mensen te ontmoeten en te ervaren hoe leuk het is om iets voor de samenleving te doen. Het MDT-traject past perfect bij de idealen van de nieuwe generaties Z en Alpha. Gedurende 6 maanden gaan jongeren aan de slag met hun project.

Meer in De Katwijksche Post van afgelopen donderdag.