Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

Overvaren roeier Oude Rijn overleden

De roeier die dinsdagavond samen met zes anderen werd overvaren op de Oude Rijn is overleden. Dat meldt zijn roeivereniging Ferox uit Katwijk. Het gaat om een 63-jarige man.

‘Vandaag ontvingen wij het bericht dat onze roeier van het Bacchus herenteam is overleden. We zijn hierdoor ontdaan en verdrietig. Hij is in 2019 lid geworden van de vereniging en sindsdien kennen wij hem als een enthousiast en zeer betrokken verenigingslid.’

Dinsdagavond was een noodlottige aanvaring tussen een groot zandschip en een roeiboot met zeven opvarenden. De opvarenden, van Roeivereniging Ferox, raakten allemaal te water. Eén van de roeiers is na reanimatie vervoerd naar het ziekenhuis. Hij is vandaag overleden.

Het ongeval gebeurde om tien voor half negen ter hoogte van de Joop van der Reijdenbrug tussen Valkenburg en Oegstgeest. Direct werden brandweereenheden uit de wijde omgeving ter plekke gestuurd, evenals ambulances en een traumahelikopter. Twintig minuten later werd verder opgeschaald en ook burgemeester Visser werd gewaarschuwd. Hij kwam uiteindelijk ter plaatse om zich bij te laten praten.

Na de klap konden drie roeiers aan de Valkenburgse zijde op eigen kracht uit het water komen. Drie anderen lukte dat aan de Oegstgeestse kant. De schipper van de andere boot heeft, naar verluid, het laatste slachtoffer uit het water gehaald.

De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de aanvaring.