Logo allesoverkatwijk.nl
Foto:

'Het hoogste orgaan van de gemeente is vleugellam gemaakt'

De Katwijkse gemeenteraad heeft zichzelf gedegradeerd tot niets meer dan een luisterend en adviesgevend orgaan in de plannen rondom het project woningbouw op Valkenburg. Dat stellen KiesKatwijk en Hart voor Katwijk. KiesKatwijk had donderdagavond een motie ingediend om de wethouder te dwingen de Samenwerkings Overeenkomst Katwijk (SOK) rondom vliegkamp Valkenburg aan te gaan onder voorbehoud van instemming van de raad. De motie haalde het bij lange na niet.

Volgens de wethouder is zo'n motie ook overbodig. Het gemeentebestuur moet immers tekenen, en niet de gemeenteraad. Bij de twee partijen heerst nu het gevoel dat ze alleen met wensen en bedenkingen nog invloed kunnen uitoefenen. 'Dat is mooi maar de uitkomst hiervan kan door het college met gemak terzijde worden geschoven. Het is niet bindend maar 'slechts' een advies.'

'Het hoogste orgaan van de gemeente is vleugellam gemaakt,' stelt Hart voor Katwijk. De wethouder laat weten dat er nog genoeg momenten komen - zoals het bestemmingsplan - waarin de gemeenteraad haar invloed kan uitoefenen. Desondanks zit het hoog bij KiesKatwijk en Hart voor Katwijk. Jaap Haasnoot van KiesKatwijk liep dinsdag tijdens een presentatie nog de zaal uit.

Wat vindt u?

Mondkapjes moeten worden verplichtReageren!