Logo allesoverkatwijk.nl
Foto: Urbannerdam

Bewoners ontwerpen eigen wijk en woningen in Rijnsoever

Samen met een groep je eigen wijk en woningen ontwerpen. In Rijnsoever doen ze het.

In Park Rijnsoever in Katwijk is een kavel beschikbaar gesteld voor de ontwikkeling van negen woningen via een Collectief Particulier Opdrachtgeverschap. Dit betekent dat toekomstige buren samen hun eigen woningen laten ontwerpen en bouwen. De groep heeft zich georganiseerd in een vereniging en met hulp van procesbegeleider Urbannerdam en architectenbureau Van den Hout en Kolen, ontwerpen de toekomstige bewoners hun ideale woning.

De doelgroep is breed: jonge gezinnen met de wens voor een grote rijwoning tot senioren op zoek naar een patiowoning. Een gemene deler binnen de groep is de wens voor een moderne eigentijdse woning. Van binnen is iedere woning anders.

Park Rijnsoever ligt in het westelijk deel van de wijk, het ´villa-deel´, dat wordt gekenmerkt door grote kavels en (half)vrijstaande bebouwing.

Het voorlopig ontwerp is vastgesteld en na de bouwvak wordt de omgevingsvergunning aangevraagd. Voor de snelle beslisser is er nog één patiowoning beschikbaar. Voor meer informatie kun je terecht op de website van Urbannerdam.

Reageer als eerste