Logo allesoverkatwijk.nl
V.l.n.r.: Daan de Mooij (secretaris), Dirk Hogervorst (voorzitter), Hans Oudwater (PR). | Foto: Piet van Kampen
V.l.n.r.: Daan de Mooij (secretaris), Dirk Hogervorst (voorzitter), Hans Oudwater (PR). | Foto: Piet van Kampen (Foto: Piet van Kampen)

Flower Parade showt ontwerpen

Op zaterdag 12 en zondag 13 augustus zullen naar verwachting zo'n kleine 300.000 bezoekers zich weer kunnen vergapen aan de kleurenpracht van de melange van talrijke verschillende bloemen op de praalwagens en luxe personenauto's. Voor de 72ste keer trekt dan de Flower Parade – voorheen Rijnsburgs Bloemencorso – door Rijnsburg, Katwijk en Noordwijk.

Door Piet van Kampen

Dit jaar is gekozen voor het thema 'Spreekwoorden en gezegden'. De creatieve breinen hebben zich kunnen uitleven en de getoonde schetsen van de praalwagens beloven weer veel fraaie uitingen van hetgeen er allemaal door toparrangeurs onder regie van Astrid Lankhuizen wordt voorgetoverd. De sponsors hebben ook hun eigen inbreng gehad in het aandragen van suggesties, ontwerpen en spreekwoorden. Het zijn niet alleen de bloemen die het doen. De dames en heren acteurs op de praalwagens vervullen een actieve rol om het geheel te verlevendigen. Zonder muziek zou de Flower Parade uiteraard niet kunnen en drie lopende orkesten en vier zittende muzikale groepen zullen om de sfeer extra te verhogen de meest vrolijke noten rondstrooien. Kortom, het belooft weer een trekpleister van de hoogste orde te worden.

Thema

Zoals gezegd is dit jaar het thema 'Spreekwoorden en gezegden´. De bloemetjes buiten zetten is natuurlijk een inkoppertje in de rijdende bloemenpracht. Zo trots al een pauw zijn, zwemmen in het geld, iemand het hof maken of iemand in de watten leggen, het is een greep uit de op de twaalf praalwagens uitgebeelde spreuken. De spreuken zijn ook woordelijk zichtbaar, zodat de link met de wagen snel is gelegd.

Er zijn ook enkele verborgen gezegdes in de stoet verwerkt. Toeschouwers mogen ernaar raden en er is een wedstrijd aan verbonden. Dit wordt via facebook en op de dag zelf wel duidelijk. Twee muziekwagens en een kleine vijftig personen auto's completeren de totale stoet. Omroep MAX, ook vertegenwoordigd in de rijdende bloemenshow, maakt op het Vuurbaakplein opnames die later worden uitgezonden. De praalwagens kunnen vrijdagavond worden bewonderd in veiling FloraHolland. De start is zaterdag om 13.00 uur in Rijnsburg. Via Katwijk aan den Rijn, Katwijk aan Zee naar Noordwijk. Op zondag is de Flower Parade op de Noordwijkse Boulevard te bewonderen.

Reageer als eerste