Fleur Kuijt wint zilver met 3×3-team op eerste World Beach Games | Alles over Katwijk
Logo allesoverkatwijk.nl
Fleur Kuijt actief in de finale tegen Frankrijk op de World Beach Games in Doha, Qatar. (Foto: Dimitris Tosidis / Laurel Photo Services)
Fleur Kuijt actief in de finale tegen Frankrijk op de World Beach Games in Doha, Qatar. (Foto: Dimitris Tosidis / Laurel Photo Services)

Fleur Kuijt wint zilver met 3×3-team op eerste World Beach Games

  Sport

De Katwijkse basketbalster Fleur Kuijt deed met de Orange Lions afgelopen week mee aan de allereerste editie van de World Beach Games. Daarvoor werd afgereisd naar Doha in Qatar, waar 1.240 sporters uit 97 landen zes dagen lang met elkaar de strijd aan gingen in dertien verschillende sporten, waaronder het razend populaire 3×3 basketball.


De World Beach Games, een multi-sport evenement, is een initiatief van de ANOC, een organisatie die de 206 NOC's (nationaal olympische comitées) van over de hele wereld vertegenwoordigt. Andere sporten in Doha zijn onder andere skateboarden en klimmen, net als 3×3 twee nieuwe olympische disciplines.


De Orange Lions begonnen op zondag aan het toernooi. Ze waren ingedeeld in groep C bij Brazilië, Madagascar en Mongolië en deze groepsfase werd ongeslagen overleefd. Afgelopen woensdag werd eerst in de kwartfinale Rusland verslagen met het minimale verschil van 1 punt: 11-10.

Anderhalf uur later in de halve finale wachtte China, niet de minste tegenstander. Ook hier was de spanning om te snijden, weer een overwinning met slechts 1 punt: 16-15. Dat betekende dat de finale was bereikt en Frankrijk twee uur later in de finale de tegenstander was. Frankrijk had een half uurtje langer rust gehad, maar was hoe dan ook sterker dan het Nederlandse team. Eindstand 9-15. Een zilveren medaille in dit topveld van deelnemende landen is een resultaat waarover je naar huis kunt schrijven.


De Orange Lions werden bij de World Beach Games vertegenwoordigd door bondscoach Hakim Salem en de internationals Fleur Kuijt, Charlotte van Kleef, Esther Fokke en Myrthe den Heeten. Kuijt, Van Kleef en Fokke zitten ook in het fulltime 3×3 programma voor kwalificatie voor Tokyo 2020.

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225473&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=13225471&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=allesoverkatwijk.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=222,223" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>