Logo allesoverkatwijk.nl
Eigenaren appartementen Hofzicht willen parkeerruimte niet afstaan. | Foto: CvdS.
Eigenaren appartementen Hofzicht willen parkeerruimte niet afstaan. | Foto: CvdS. (Foto: CvdS)

Vernieuwd ontwerp nodig herinrichting Hoftuinplein

Na de zomervakantie wordt het aangepaste ontwerp van het vernieuwde Hoftuinplein aan de gemeenteraad voorgelegd. Verantwoordelijk wethouder Jacco Knape hoopt dat de nieuwe plannen geen vertraging opleveren. 

Als alles volgens plan verloopt wordt eind dit jaar de aanbesteding uitgezet zodat het Hoftuinplein volgend jaar de lang verwachte herinrichting krijgt.

Geen tweede uitrit
De nieuwe plannen hebben alles te maken met de eigenaren van de Hofzicht appartementen. De gemeente had ‘hun’ parkeerruimte nodig om een tweede uitrit op de Fresiastraat te realiseren. De bewoners willen graag voor de deur blijven parkeren en zij verwachten dat dit met een tweede uitrit niet meer gaat lukken.

De gemeente blijft open staan voor een gezamenlijke oplossing, laat zij in een brief aan de gemeenteraad weten. ‘Maar respecteert ook de eigenstandige positie van de VvE als eigenaar van het terrein. Voor gemeente blijft de verkeerskundige verbetering de grondslag voor de investering in het eigendom van de VvE. Ook de optie van verkoop blijft voor gemeente te allen tijde een mogelijkheid’, schrijft de gemeente in de betreffende brief.