Het bord aan de waterkant bij de Kwakelwei.  | Foto: SKvD
Het bord aan de waterkant bij de Kwakelwei. | Foto: SKvD Foto: SKvD

Bord kondigt kassenbouw aan op Kwakelwei

Algemeen

Op de veelbesproken Kwakelwei staat aan de waterkant een groot bord met daarop de tekst: ‘Hier wordt gebouwd. 3000m2 kassen en bijgebouwen’. En die kassen gaan in september verschijnen, laat de projectontwikkelaar weten.

Door Sandra Kornet-van Duijvenboden

En dat is een doorn in het oog van de gemeente en de Stichting Vrienden van RijnPark die het gebied in Katwijk aan den Rijn groen willen houden.

Maar de vergunning voor die kassenbouw is verleend. Een woordvoerder van de gemeente laat weten, dat die vergunning niet geweigerd kon worden, omdat glastuinbouw binnen het huidige bestemmingsplan past.

‘Aan ontwikkelingen die niet binnen het bestemmingsplan passen verleent de gemeente haar medewerking niet. Tenzij het gaat om het groen houden van de Kwakelwei.’ De woordvoerder verwijst daarbij naar een passage uit het coalitieakkoord van DURF, ChristenUnie en SGP. 

De Kwakelwei moet groen blijven. Het initiatief van de stichting Vrienden van het Rijn Park spreekt  de coalitie zeer aan. Tegelijk ziet de coalitie dat er geen geld is om een park te ontwikkelen.

Meer in De Katwijksche Post van vandaag.

Uit de krant