Afbeelding

Ook RTV Katwijk TV komt weer op stoom na covid-19

Algemeen

Tijdens de vorige week gehouden TV-vergadering is gebleken dat de TV-groep van de lokale omroep het laatste deel van dit jaar weer vol energie en zo onbelemmerd mogelijk in de na-coronatijd wil werken aan zowel vertrouwde als nieuwe programma’s.

Dat wil zeggen: men denkt weer ‘gewoon’ samen plannen te kunnen maken, in de verwachting dat het maken van televisieprogramma’s net als het monteren daarvan weer in de studio kunnen, met publiek en niet meer alleen op afstand. 

Tijdens de vergadering werden ook al weer ‘gewone straatprogramma’s’ ingepland, waarbij o.a. al gedacht werd aan Sint-uitzendingen zoals die vóór Corona mogelijk waren. 

Op de agenda stond trouwens ook een duidelijk verzoek van kijkers, vooraf informatie over de inhoud van de TV-uitzendingen te geven. De TV-groep besloot nu dan ook de onderwerpen of de gasten van nieuwe, maar ook van bekende, steeds terugkerende programma’s als Katwijk NU, RTV Sport, Levenswerk en De Hobby Van in de week voorafgaand aan zo’n uitzending zo mogelijk ook via de lokale pers (Verhagen) bekend te maken.

Nieuwe medewerkers
Tenslotte – maar zeker zo belangrijk – kwam er als wens naar voren dat er nu al mee gerekend kon worden dat het begeleiden en opleiden van nieuwe medewerkers de komende tijd weer wil volop mogelijk is. 

De aanwezige TV-medewerkers reageerden daar positief op en bleken stuk voor stuk bereid, dat te ondersteunen. Met andere woorden: ook jonge, geïnteresseerde kijkers zijn dus meer dan welkom om camera-opnames te gaan maken, geluid- of beeldmontage te gaan proberen, regie te kiezen of de TV-groep als redactie-medewerker te komen ondersteunen. 

Aanmelden kan eenvoudig bij de programmacoördinator via m.bos@rtvkatwijk.nl.

Uit de krant

Uit de krant