Afbeelding

Habithuis RVV D1 wint van Kratos’08 D1

Algemeen Sport

Voor het eerst een compleet team, alleen nu coach Ronald Verheij afwezig. Gelukkig was de coach van H1 Sven Walleze bereid de honneurs waar te nemen. De eerste set kent een sterke start met een mooie service serie van Kirsten. Daarna werd het wat rommelig, werden o.a. veel netfouten gemaakt maar Habithuis RVV was overtuigend de betere. De dames gaven de voorsprong niet meer uit handen, 25-15.

Tweede set waren de rollen omgedraaid. Het was Kratos dat sterk begon. De dames uit Katwijk bleven knokken, maar veel aanvallen waren nèt uit waardoor het niet ging lopen. De dames gaven daarmee het initiatief uit handen. Toen Kratos op 15 punten stond begon het zelfvertrouwen wat terug te komen, mede door rake klappen van Christine. Er werd weer gevochten voor de punten en de dames leken dichterbij te komen. De achterstand bleek echter te groot om nog in te halen, 15-25.

De vechtlust uit de tweede set namen de dames van Habithuis RVV mee naar de derde set. Katwijk krijgt steeds meer grip en komt na enkele punten op voorsprong door de goede verdediging van libero Nynke. Habithuis RVV weet een gaatje van 3 à 4 punten te slaan en deze vrij lang vast te houden. Eigenlijk komt de voorsprong in deze set niet echt meer in gevaar, 25-19.

In de vierde set gaat het lange tijd gelijk op. Een echte “spannende-finale-set”. Kratos sloeg toch een gaatje door wat onnauwkeurigheden van RVV. Hard werken bracht RVV weer in de race en werd het 17-17. Enkele ongelukkige ballen brachten Kratos toch op 22-19. Het initiatief bleef echter voor de thuisploeg en dus 22-22. Vanaf hier was het zinderend spannend. De teams wisselenden lange tijd de punten af. In het kolkende slot wist Habithuis RVV de 32-30 op het bord te noteren en dat betekende 3-1!

De volgende wedstrijd is op zaterdag 9 oktober (16.30 uur) in Scheveningen tegen Kalinko D2.