Logo allesoverkatwijk.nl
<p>Deze strandstoelen en -hokjes staan inmiddels al in de winterstalling. | Foto: SKvD</p>

Deze strandstoelen en -hokjes staan inmiddels al in de winterstalling. | Foto: SKvD

(Foto: SKvD)

Zomerpaviljoens mogen weer overwinteren op strand

De niet-permanente strandpaviljoens op het Katwijkse strand mogen van het Hoogheemraadschap van Rijnland ook komende winter weer op het strand blijven staan. Vorig jaar mocht dat ook ‘om de financiële gevolgen van de coronacrisis te verzachten’. In Katwijk zijn zeven zomerpaviljoens; de andere zeven staan jaarrond op het strand.

Ook dit jaar werden de paviljoens door de coronamaatregelen nog steeds beperkt in hun bedrijfsvoering, waardoor de financiële gevolgen duidelijk merkbaar zijn en soms het voortbestaan in gevaar komt, schetsten de Dijkgraaf en Hoogheemraden (D&H) in hun memo aan het algemeen bestuur van Rijnland. Vandaar dat het Rijnland-bestuur gehoor geeft aan de oproep van de minister van Infrastructuur & Waterstaat (I&W) om overwintering ook dit jaar toe te staan. Door het niet hoeven afbreken en in het voorjaar weer opbouwen van het paviljoen, besparen strandexploitanten al snel tienduizend euro’s.

Net als vorig jaar mogen de zomerpaviljoens die op strand blijven gedurende de winter niet open. Ook de terrassen rondom het paviljoen moeten weg, hoewel dat afgelopen winter niet bij alle paviljoens gebeurde.

Het Rijnland-bestuur stelt deze keer wel een extra voorwaarde aan de strandexploitanten die hun zomerpaviljoen komende winterperiode laten staan. In het voorjaar van 2023 moeten zij dan hun strandpaviljoen verder van de duinvoet af zetten.